Nosework-kurs och passfotografering

Idag har Tosca och jag varit på noseworkövningar med Ann Nygård. Ann går utbildning till instruktör i nosework och vi har fått möjligheten att gå med som ett av hennes övningsekipage. Så himla roligt att få chansen!
Tosca skötte sej superbra och Ann påstod att hon hade klarat ett godkänt doftprov/eukalyptus redan idag! Så tydligt markerade hon (fast jag var ju inte helt och hållet med på noterna precis hela tiden...  ) Hon var verkligen positiv, Tosca, och ville mer än gärna jobba på hela tiden!
Men hon blev trött... det blev hon... och då tappade hon lite av koncentrationen, förstås. Hon är ju fortfarande en ung hund och nybörjare på detta. I 2,5 tim höll vi på (med paus för prat och fika) och av olika anledningar var det bara Tosca där idag, så det blev ganska så många sök och rättså intensivt.
Nu har vi lite "hemläxa" att göra och det känns riktigt roligt!
Tusen tack för idag och för ditt engagemang, Ann!

I de här "ramperna" placeras glasbehållare med och utan doft, ramperna placeras ut i rummet och sen ska hunden söka rätt på den behållare som har den rätta doften. Tosca är intresserad, även fast det inte finns några dofter alls här... toppentjejen!


 Här är glasbehållarna. I botten på dessa ligger bomullspads.


 Vi började med "lådsök" i de här kartongerna. Tosca var jätteduktig!


Och här ligger nu en ganska så slak och trött hund och tar igen sej efter dagens övningar.

Medan jag roade mej tillsammans med Tosca var Alfred med familj iväg för att skaffa nytt pass till honom och lillebror Harry, så vi kan åka till Turkiet i september. Alfred tyckte att även Gosen måste få ett pass... och ska man ha pass måste han mätas. Här på bilderna fixar Alfred just det, mätningen. Han är verkligen snabb i tanke och handling, den här grabben! *ler*

Kommentarer

 1. Så roligt med denna träning och vilken ynnest att denna gång vara ensam elev - ingen väntetid och andra störningar.

  Hoppas att Gosen platsar som handbagage!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen lyxigt att ha en helt egen instruktör till sitt förfogande. Vi är ju rena nybörjare här, både Kakan och jag.

   Och självklart får Gosen hänga med på resan!

   Radera
 2. Spännande! Och tröttande, dom där tassarna på "sov-bilden" - snäppet gosigare än hönsafötterna... :-D

  Alfred är ju obetalbar, självklart måste Gosen oxå ha pass!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såna här djurfötter tycker jag mycket om, till skillnad från just hönsafötter. (Gillar inte andra fågelfötter heller, utom simfåglar... de har ju fina paddlar!).

   Och Alfred... ja, han är lika rolig att umgås med som Tosca! Och det är en komplimang *ler*

   Radera

Skicka en kommentar