Midsommarväder

Allra först, en bild som jag glömde igår. Hon Tosca Sakletaren, hittade en tom yoghurtförpackning igen. För det första fattar jag inte varför folk slänger så mycket grejor längs vägarna och för det andra undrar jag lite varför Tosca "måste" plocka upp precis allting hon hittar? Fast det är ju gulligt, förstås... *S*

Och när jag ändå är igång med bilder från igår kan jag ju visa den här också. Den fick jag i ett sms från Alfreds mamma Emma med vidhängande text:

- Mamma, skicka till Nela. Skriv att jag dyker i badkaret!

Jag svarade: Underbart! Ser ut att fungera?!

- Ja, det fungerar jättebra hälsar Alfred,
skrev Emma tillbaka.

Över till Dagen idag:
Det brukar ju vara kring, eller strax under, 10 grader varmt här i Mellansjö till midsommar... och det är vad det är just idag. Här är lilla fröken och jag ute vid 7-snåret och badar. Ja, det vill säga, JAG badar INTE. Brrrr!

Det duggregnar och är grått och blåsigt, goretexskorna är kvar hemma och fötterna blir mer än blöta. De blir dyngsura. Men näää... jag klagar egentligen inte alls, för det är en fröjd att vara ute med denna glada dam. Vi har så trevligt tillsammans i "midsommarvädret".

 It's a long way... tralallalaaaa!

"Måste" ju gå och kolla om även "min" skylt varnar för folk som kastar släggor i huvudet på andra (precis som hos Hillevi) och jo, så är det. Hjälm är nog egentligen att rekommendera, men vi kommer härifrån med livet i behåll idag också, trots avsaknad av annan huvudbonad än keps.

 Pinne upphittad på hemvägen. Alltid roligare ju större och motsträvigare de är! *S*

 Den här lilla typen låg på vägen när vi var nästan hemma. Såg väldigt död ut, men vacker ändå.

Sture går ut och brottas en stund med gräsklipparen medan jag fixar lunch.

Eftermiddagsaktivitet i Mellansjö; lite nosework. Först fick Tosca gå en "urvalsbana" på mina nygjorda burkar. Ja, "gjorda" på så sätt att jag meckat några hål i locken på dem. Bomullspads i alla, varav en med en droppe eukalyptus på.
Banan gick jättebra första gången, men andra gången gick hon tillbaka till samma burk där doften varit första gången, fast jag hade såklart blandat om dem. Hon går väldigt tydligt på minnesbilden från första söket. Då gjorde vi bara om och visst hittade hon, men så blev det ändå lite stök med burkarna, hon föste omkring dem lite, satte tassen på någon och sådär... jättesvårt att läsa henne då har jag. Nu visste jag ju var doften fanns och kunde belöna rätt, men annars hade hon nog kunnat lura mej att det fanns doft både här och där 

Vår lilla, lilla stökiga hall fick bli första rumssöket. Tjong! Så hade hon doften i näsan och visade mej tydligt. Rökt korv i småbitar var smaskens som belöning. Doften satt på undersidan av skohyllans överkant.
Så fortsatte vi in i köket och det gick precis lika bra där. Möbeltassen med eukalyptusdroppen på satt på en liten eldosa och hon var hur tydlig som helst i sin markering.
Tosca är jätteduktig, men jag behöver bli mycket, mycket bättre på att läsa av henne, så vi tränar vidare.


Tosca är en hund utrustad med EE. Alltså Extra Energi. Trots att vi ju både sprungit i skogen och nosework-at idag, så hade hon ett rejält överskott på kvällsprommisen. Man har aldrig tråkigt i Toscas sällskap. Härliga, underbara hund!

Kommentarer

 1. Minsann! Du kan också få släggor i skallen, haha!
  Nog är Fynd-Kakan rolig och jättesöt bild på den lyckliga.
  Grodsnorkeln var en genomlyckad sommarpresent, den kommer han att ha glädje av under sommaren - bäst att öva mycket! :D

  Ett problem med burksök kan nog vara att doften tränger igenom så snabbt och att då blir svårare att urskilja rätt. Glasburkar med ett litet hål i metallocket eller metalldito kanske är bättre eller kryddburkar. Kommer ihåg minsökarhunden "Bak" (hon hette så!) i en övning: föraren flisade en ishockeypuck i pyttesmå bitar utan att komma i hudberöring med dem, sedan gjorde föraren en massa hål, hundratals, i en stor fotbollsplan och med en pincett stoppades en (EN!) flisa i ett av hålen någongång under hålgörandet (för att inte dröja längre vid just ett hål eller ha dubbelspår dit). Hittade Bak "minan"? Jojomen! Otroligt imponerande! Hundnäsan, alltså... Tosca verkar väldigt lovande och det visar ju hennes fyndglädje i övrigt också. Nu verkar hon verkligen ha fattat galoppen också, duktiga, duktiga hund!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har såna burkar också. Glas med metallock. Bara det att borrmaskinen inte vill funka, just när jag behöver den för att göra hål i nämnda lock. Dumt, eller hur?

   Hundnäsan är otrolig och jag tvivlar inte en sekund på att Tosca fixar att nosa sej till vad som helst. Det enda är att jag måste lära mej att se när hon gör det. Det vill säga, hon behöver lära sej att hennes matte är lite korkad och behöver få väldigt tydliga signaler.

   Radera

Skicka en kommentar