Jordgubbskladdkaka

Börjar dagen med att baka en jordgubbskladdkaka. Sture tyckte nämligen att vi behövde 5 liter(!) jordgubbar häromdagen, men vi har inte ätit upp riktigt alla, Bättre att lägga dem i en kaka än att de skulle bli dåliga.

Förmiddagspromenad längs Ljungan. Ser ut som sommar, men det är väldigt blåsigt och inte särskilt varmt heller. På bilden nere till höger kan man, om man tittar väldigt, väldigt noga, se en fågel med hela åtta ungar simmande mitt i bilden. En kamera att fota med hade funkat bättre än telefonen...

 På eftermiddagen kommer några stycken som gärna är med och provsmakar kakan. Emma, Olle, Alfred och lille Harry Lloyd Olle. Jo, för nu har han fått sina namn och så fick det bli.

Alfred hugger in och låter sej väl smaka. Det blev en liten bit kaka kvar och den fick han med sej hem i en liten låda. Det är ofta så... att han tar med sej lite mat eller frukt eller nåt hem när han har varit hos oss. Det har blivit en "grej" *ler*

 2 705 gram idag. "Stor" kille! *S*

Kvällsprommis i skogen runt klubben och sen väntade de nyklippta planerna. Helt ensamma var vi och vilket toppen-lattjolajbans-lydnadspass vi fick!

Jag har sagt det förut och jag säger det igen: Hon, Tosca, är fantastiskt rolig att jobba med. Hon har allt av det jag vill ha, som glädje, engagemang, positivitet och lite galenskap! Sen fattas det såklart fortfarande en del av annat, som också är bra att ha, som koncentration och störningsokänslighet och lite sånt där... som kommer med tid och träning. Hon är suverän!

Igårkväll sa jag lite syrligt till Sture nåt om att Toscas popularitetskurva går lite upp och ner. Just då gick den käpprätt NER... på grund av en diskussion kring en skelettbit fyndad i skogen kontra komma tillbaka till matte när hon säger till... ikväll pekar popularitetskurvan rakt upp i himlen. Vilken vovve jag har!

Kommentarer

 1. Så god den kakan ser ut. Har aldrig sett jordgubbskladdaka men den gick åt!

  Lloyden, så stor han blivit, så skönt att det gick som det skulle. Det var ju nu någon gång som han egentligen skulle sagt: "tittut"!

  Härligt att Tosca var duktig. Det är hon ju (nästan) jämt, busfian.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fram emot midsommar skulle han kommit, Lloyden, så det är helt otroligt att de redan är hemma och att allting bara funkar. Men de är ju lite rutinerade på såna här pyttesmå barn, de här föräldrarna, så de är såååå coola!

   Tosca är fantastisk, när hon är fantastisk. När hon inte är det är hon verkligen bedrövlig *S* Man får ta det onda med det goda, bara.

   Radera
 2. God ser den ut, jordgubbskladdkakan - och dess popularitetskurva tycks peka uppåt!

  Så härligt att "lille Lloyd" fått komma hem - och familjen är återförenad - snart äter han jordgubbskladdkaka i samma tempo som storebror...

  Och så Tosca då, ja hon är ju fantastisk - precis som vanligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de sa det... att kakan var god. Själv äter jag ju inga såna där godsaker längre.

   Att Lloyden fått komma hem är storartat. Så fort det gick för honom att komma igång med ätandet och att hålla kroppsvärmen själv - helt fantastiskt!

   Och Tosca är ju som hon är... mitt hjärta!

   Radera
 3. Åh, jag missade att Harry verkligen får heta Lloyd också efter Alfreds önskan! Tycker ju att det är jättefint men jag undrar var storebrorsan fick namnet ifrån!?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nåt barnprogram, tror jag. Eller nån film han sett.

   Radera

Skicka en kommentar