Gråväder och lite hundövningar

Bus i regnet i skogen. Inte ens tvåsiffrigt på termometern idag. Brrr. Har varit och shoppat lite. Behöver en del tillbehör till noseworkträningen och så köpte jag mej en ny bikini. Puh, vad jobbigt det var att prova. Men två av mina bästa håller på att rämna i själva tyget och nu annonserade man en modell, som jag tyckte såg bra ut. Och det var den också. Lite fult mönstrad, bara, men det fick gå ändå.

 Så hade vi lite tur och träffade Laban igen. Vill du leka?! undrade Tosca.

Näääää! svarade Laban och försökte värja sej så gott han kunde. Stackar'n. Tosca försökte och försökte... men han gick bara undan och tyckte att hon var bläääh.

Vi fick gå hem och roa oss på egen hand. Lite apporteringsövningar blev det.

Och middagen serverades idag "a la Kartong". Det ska bli nosework av det här... intresse för kartonger är tydligen bra att ha, så vi jobbar på. Jag stängde lådorna sedan och placerade en doft i en av dem. Spännande att leta reda på rätt låda!

Sen försökte vi oss på ett litet, litet rumssök i det här hörnet av rummet. OBS. Bilden är arrangerad och söket avslutat, men möbeltassen med doft satt under bordsskivan, där pilen pekar. Tosca blev väldigt störd av att jag hade stängt grinden till köket och hade lite svårt att komma igång med söket här.

Här i den smala, smala hallen tänkte jag att det skulle vara enkelt att koncentrera sej, stängde alla dörrar och placerade en doft på dörrkarmen, där pilen pekar. Och visst hade hon doften i nosen, både länge och väl, men det var attans så svårt att sätta den precis. Men till sist fixade hon det också och fick en hela massa beröm och en hel massa godis också *ler*

Nu ska jag skriva en träningsrapport, så att Ann blir nöjd.

Kommentarer

 1. Det är nog nyttigt för Tosca att träffa en Laban då och då. Ankan har ju sankt bernharden Albert - precis samma sak.

  Kan hon hålla träapporten utan att rulla den i munnen (tugga) - hade svårt att få Embla att sluta med det även om hon var en duktig apportör i övrigt. Ankan är mycket lättare, för hon skulle aldrig få för sig att apportera alls, haha.

  Bra nosework -övningar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hon håller utan att tugga, men hon tar den inte så fast och direkt som jag skulle önska när jag håller fram den. Men vi jobbar på det!

   Det är bra med alla sorters hundmöten, så länge de är snälla såklart.

   Radera
 2. Så roligt att ni vann med omslagsbilden på facebook - den där kvällsbilden vid sjön är verkligen helt underbar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, just ja. Hade ju tänkt skryta lite med den bilden här också, men glömde bort. Tack!

   Radera
 3. Grattis - såg den fantastiska bilden på fb!

  Men hur går det med den svenska sommaren? Inte ens tvåsiffrigt, huh!? Men det där med nosework låter jättespännande - och med tanke på omständigheterna bra att kunna träna inomhus ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Nej, det är ungefär "kylskåpskallt" ute, fast något varmare idag. Brrrr!

   Mycket bra övningar att syssla med hemma och inne. Vi får väl se hur långt vi kommer med det här...

   Radera

Skicka en kommentar