Fotvård med grimaser... och så Alfred

Fotvård stod på vårt Hundschema idag. Ja, alltså... ifall vi hade haft nåt sånt schema. Fotvård var det iallafall. Kamning och borstning och kloklipp och snygga till mellan tårna och så. Makalöst vad man kan hitta barr och grejor i pälsen mellan ett par briardtår. Nästan så man är rädd att nån ska ha byggt sej ett litet bo därinne.

Tosca är måttligt road av aktiviteten, men skulle aldrig någonsin få för sej att göra nåt annat än grimaser åt mej. Väser som en orm gör hon också. Men inte att hon slänger med tänderna eller morrar eller "bär sej åt" på nåt annat vis. Genomsnäll hund.

 Men makalöst fula grimaser, det gör hon! *S*

På kvällen hämtar vi Alfred, som ska sova hos oss. Det blir en kvällsprommis på Klampen. Nära och bra. Tur att han hade stövlar, för han ville ju gärna stoppa ner foten i vattnet vid bryggan.

 - Undrar om det finns hajar här...?

Om tre år planerar Alfred att vara med på seglarskola och lära sej segla optimistjolle. Det ligger ett gäng sådana upp och ner här på stranden. Spännande ser de ut.

 - Oj, vilken stoooor båt!

Alfred har en stor pinne, som han tänker kasta i vattnet här nere. Tosca skulle väldigt gärna vilja stjäla den av honom... så det blir Koppel På.

 Men sen... kastar han den äntligen och Tosca får hämta. Lycka.

Alfred hittar glasbitar, slipat av havet, stenar och en pinne. Allt stoppas i en bajspåse för att tas hem till Samlingen.

Vi pratar om en annan kille som gillade att samla saker. Nämligen Mus-Olle. Kan rekommendera den intresserade att googla lite på honom. Vi gjorde det när vi kom hem och ett besök på detta muséet är nog ett måste i sommar. Alfred är väldigt intresserad.


En pojke och en hund.

Kommentarer

 1. Där kom den, Grimasen med stort G. Återigen HAHAHA!

  Fin bild på Alfred med hund. Fungerar det bra nu, dvs har Tosca slutat att behandla honom som valpkompis/pipleksak ;) ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mjaaa... hon är väl kanske lite i största laget och lite burdus, så fri lek är inte riktigt att tänka på. Men under ordnade former och uppsikt (så som det alltid borde vara med barn och hundar) så funkar det. Alfred har väl också lärt sej en del på vägen och det underlättar också.

   Vacker är hon inte när hon grimaserar. Men rätt unik *S*

   Radera
 2. Hahaha, vilken "skrämmagrannengrimas" - otroligt vilken mimik - har aldrig sett en hund göra sådana grimaser förut. Jättesöt är hon!

  Sista bilden på Alfred & Tosca är jättefin!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har allvarligt funderat på att lägga på ett kommando till den där grimasen... "smile" skulle väl kunna passa?? Och skrämma grannen, bra idé där! *fniss*

   Även jag gillar sista bilden. Så pass att jag skickade den till en fototävling med temat "hund och barn".

   Radera

Skicka en kommentar