Dygn mellan jobben

Efter dygnsjobbet och en kort hundprommis drar jag igång Projekt AS (AltanStädning). Var tog jag den energin ifrån?! Men jag kände att det verkligen var dags att ställa i ordning på framsidan, så vi kan sitta under tak i sommar, när det behövs. Och det lär ju behövas för inte är alla sommardagar så fina som dagen idag, när solen sken nästan hela tiden (bortsett från en regnskur som kom just när jag stod och skurade alla dessa möbler på gräsmattan... såklart).

Hunden hade ganska tråkigt, även om hon hade kunnat roa sej på egen hand, vilket hon i och för sej också försökte göra. Dock uppskattade jag inte att hon ville tugga på en av stolarna och inte heller att hon attackerade mej och bet mej i hälsenorna(!). Jädrans lilla Monster-flicka! *S*

Så... fastän jag var väldigt hungrig fick det bli en dryg timmes skogsprommis innan vi körde igång grillningen. Lugnt och städat gick vi där på stigen, plötsligt slog Tosca på Näsan och skuttade rätt in i buskarna. Röjde runt där litegrann och kom strax ut med sitt Fynd - en arbetshandske. Det är ju en av Toscas favoritleksaker, så inte kunde hon ju lämna den där mitt i skogen?! *S*

Helgrillad fläskfilé utan skärpa.

Har införskaffat en speciell sele till nosework-et. Man ska ha det. Eller i alla fall ska man inte ha stryp- eller halvstryphalsband. Tosca undersökte den noggrant innan den fick godkänt.

Vi började med två "urvalsbanor" med plastburkarna. Det gick väl sådär. Första svängen brydde hon sej inte ens om att kolla alla burkarna... och sen sparkade hon lite på dem hit och dit. Men sen bestämde hon sej för vilken det var och eftersom jag visste att det var rätt, så fick hon en massa beröm. Nån gång trillar väl polletten ner?

Hmm... att visa upp badrummet i det här skicket känns "sådär". Men det var såhär det såg ut och jag tänkte att det skulle få vara precis så, med toalocket uppe och allting. En kvarts möbeltass med doft på placerade jag på undersidan av den tomma toarullehållaren.

Tosca slog på näsan, gick in i rummet, kollade toan noga, snokade runt lite bland handdukarna på golvet och Pang! där satt doften i näsan, hur tydligt som helst.

En extra svårighet(?) var kanske att fönstret stod öppet och drev doften litegrann? Men som sagt var, det här var inga som helst problem.

Och inte det här heller. Samma lilla möbeltassbit, den här gången placerad i en av hussen skor. Nosa, nosa, nosa... HÄR, matte! Här är den!

Duuuuuuuktiga Tosca-Kakan! Du är bäst!

Kommentarer

 1. Annika i Lindby25 juni 2016 21:58

  Du har en fantastisk hund! Och du, det blir bara bättre :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är som med barn... de blir också bättre med åren. Så fram emot 8-9-årsåldern är hon nog riktigt trevlig, den här guldiga lilla damen *ler stort*

   Radera
 2. Hon är ju jätteduktig! Du med som orkar med såna aktiviteter mitt i den intensiva jobbhelgen.

  Jag har också skurat utemöbler fast mina har jag misskött de senaste åren och det växte t om lavar på dem...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också några möbler som skulle behöva oljas. Och kanske några som jag skulle kunna måla, faktiskt. De är riktigt fula. Men vi får se. Det är inte bara att slaska på lite färg, ju...

   Och vovven måste aktiveras lite, annars blir hon helt odräglig och äter äppelträd och sånt, vet du *S*

   Radera

Skicka en kommentar