Utställning

 Sundsvalls Brukshundklubb arrangerade officiell utställning i det underbara vädret idag. Bror Clinton var först ut på "bana 2", som Alfred kallade det. Jag förklarade för honom att det heter "ring 2" och vi konstaterade att det var lite konstigt, för den är ju ändå fyrkantig.

Senare kom en polis i uniform, med pistol och allt, och pratade lite med nån kompis rätt nära oss. De pratade om nån som hade varit, eller inte, "inne i ringen", varpå Alfred häver upp sin stämma och högt och tydligt säger:

- Ursäkta! Men det är ingen ring, det är en fyrkant!

Polisen med sällskap skrattade gott.

Clinton, på bilderna här ovan, fick excellent, vann juniorklassen i konkurrens med sej själv, fick CK och blev sedan 2:a bästa hane. Inte illa!

Så blev det Toscas tur. Framför henne på den här bilden står den andra deltagaren i juniorklassen.

För första gången någonsin var Tosca inte överförtjust i domaren. Jag var oförberedd på det, så jag hanterade det nog inte så himla bra. Hon ryggade inte undan, men "slingrade" sej litegrann. Men sen ville hon ändå prata mera med honom, så det var inget stort problem alls. Bara lite oväntat.

Domare heter Dermot Timmins och är från Irland.

Trots att det blev lite bus när vi sprang tyckte denne irländare att Tosca var värd ett excellent med CK och därmed vann hon juniorklassen (den andra tiken fick VG idag).

Sen fick vi tävla vidare i bästa tik-klassen, förstås, och där blev vi slagna av en tik i bruksklassen, som fick certet idag. Men Tosca blev alltså placerad som nummer 2! Jag är helt överväldigad och jätteglad över henne.

Alltså, hon är ju finast helt oavsett, men lite kul är det allt att någon fler än jag gillar henne.

Och här är kritiken. Speciellt glad över första raden... "Well presented junior..." (det ni, där fick jag lite beröm också) som fortsätter med "... in great condition". Japp! Det är hon. Resten är inget att skämmas för heller. Fina, fina Kakan!

Imorgon blir det kanske "upp som en sol och ner som en pannkaka" för då ska vi till Timrå som arrangerar sin utställning, med samma domare fast de skiftar raser. Och det är ju så med utställningar, nästan helt oförutsägbart.

Kommentarer

 1. Grattis IGEN! Är alltid imponerad över domare som kan se längre än vad näsan räcker.
  Stort grattis också till den nya familjemedlemmen i släkten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är roligt att det inte handlar om två små skelettbitar utan om en hel hund. Sen är det ju som det är med utställningar. Kul när det går bra och inget att bry sej om om det inte gör det.

   Träffat en hel del folk från "förr i tiden" och DET är väldigt kul!

   Den lilla, lilla familjemedlemmen är välkommen, såklart. Fast det hade inte gjort nåt om han hade väntat med sin ankomst några veckor till. Finns bild på honom i inlägget här under. Yttepytteliten.

   Radera
 2. Åh, nu hade jag missat mycket... Grattis till fint resultat för fin Toscakaka - fantastiskt att din icke-utställninghund visade sig va' just en utställningshund!

  Och sen en ny yttepytteliten Lloyd - hoppas att allt ska gå bra även om han tittat ut för tidigt! Han har ju en bra förebild i sin storebror, han fixar frisyren iaf! Vilken trygghet att ni finns där i bakgrunden!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nåja... utställningshunden från igår gjorde ingen succé hos domaren idag. Men då måste det ju vara fel på själva Domaren, eller hur?! För Kakan är ju Perfekt *S*

   Lille lille Lloyd får nog kanske heta Harry istället, om föräldrarna får bestämma. Och än så länge ser allt ut att gå väl. Bra.

   Radera

Skicka en kommentar