Upp som en sol...

Skrev jag inte det i en kommentar igår? Upp som en sol och ner som en pannkaka... och med den inställningen kan det ju inte bli annat än pannkaka.

Notera högerhandlingen nere till höger. Hon är så fantastiskt följsam och duktig!

Fast ärligt talat, jag tror inte att det berodde på vår inställning, för det var inget fel på den. Så HÄR trevligt hade vi det tillsammans i ringen idag, Tosca och jag.

Hon till och med busade lite idag, den rackar'n. Men det gjorde alls inget för domaren tittade inte på henne just då, utan satt och bläddrade och läste och läste och bläddrade i rasstandarden där inne i tältet... i typ en kvart eller så (nåja... det kände som om det var lång tid), Till slut bestämde hon (domaren) sej för att Tosca var värd ett "Good" idag. Jojo, så är det i bedömmingssporter... 

Men jag har Världens Bästa Kaka. Helt oavsett vad domaren säger. Så är det bara.

När vi kom hem tog Tosca igen sej en stund i skuggan i trädgården. Hon kan inte bara konsten att hålla igång och roa sej själv (se film nedan), hon kan också koppla av!

Lite trädgårdsarbete (ogräsrensning, rosklippning, vinbärsbuskfix och krattning!) bröts av med lite våffellunch på altanen. Sååå mysigt att kunna sitta utomhus!


 Sen tog vi en prommis ner till oljehamnen, där Tosca badade benen.

 Och härjade runt lite och blötte ner sin matte.

Och hämtade en pinne som jag kastade ut i vattnet åt henne. Fortfarande struntar hon i dem om de hamnar, i hennes tycke, för långt ut.

 Hon har ett härligt uttryck.

 Och så här ser hon ut när hon ställer sej själv. Något blöt i pälsen.

 Avslutar med en film med den lilla busiga Kakan i huvudrollen.

Kommentarer

 1. Nu är hon ju bara bäst hur det än är. Hon har både vunnit och fått excellent och sånt räcker hela livet, så det så. Fint följer hon! Fast favoritbilden idag är ändå där hon galopperar sig ur skinnet där vid stranden, haha

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon är ju perfekt, oavsett vad vem som helst tycker. Och hon är frisk och kry och glad. Mer behöver en hund inte vara.

   Det är kul när det går bra och när det inte "går bra" så är det inget jag lägger nån vikt vid (hussen däremot var en gnutta irriterad på hur den här bedömningssporten kan vara... *S*). Min hund är min hund är min kompis. Japp.

   Radera
 2. Fel på domaren! Hon kan sitta där i sin ring - eller fyrkant med Alfreds terminologi - och bläddra i rasbeskrivningar bäst hon vill, för Tosca är ju vackrast... och framförallt gladast! Bästa vännen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Framförallt gladast! Och vackrast! Och bäst på alla sätt och vis och jag är inte den som hänger läpp för ett sånt här resultat. Absolut inte. Det här med utställningar kan man syssla med när man inte har nåt viktigare för sej. Men oj, så många vänner från "förr i tiden" som jag råkar på på dessa tillställningar. Det är riktigt kul!

   Radera
 3. Ja, utställningsmiljön är ett socialt forum - både för hund och människa! Helt rätt inställning! Den här säsongen dessutom - när spektaklet kan pågå utomhus - känns ju miljön liiite mera lockande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Underbart väder, massa trevligt folk... ja, det är trevligt med hundutställning. Man skulle kanske sluta betala en massa pengar för att få nerskrivet på en papperslapp vad någon Domare tycker och bara åka dit för att umgås lite istället?! *S*

   Nädå, jag tycker det är skojigt med det lilla tävlingsmomentet också, även om jag varit med så pass länge nu att jag inte längre bryr mej så väldigt mycket om ifall nån inte tycker precis som jag själv *S*

   Radera

Skicka en kommentar