Torsdags-Tosca

Det går faktiskt framåt med det här med kontakt och så i skogen. Det här är "skelettvägen" och jag hade henne kopplad ett tag från början, förbi älgskånken och nästa "benställe". Men sen släppte jag henne och förbi nästa plats, där vi bråkat en del tidigare, tog jag hennes uppmärksamhet och hon följde mej faktiskt! Några springhoppsasteg från min sida, lite tjo och tjim och hon valde mej framför benresterna... det, ni! *S* Det funkade inte i höstas.

 Åh! En porlande bäck, jätteskojigt!

 Som sagt var... JÄTTEskojigt!

Efter skogsröjet blev det lite jobb igen. Hur taskig kan en matta vara? Spåra på det här stenfältet? Blåste gjorde det också. Inte lätt alls och det blev rätt mycket vingel här, men jag stod lugnt och väntade tills hon löste det... för det gjorde hon. Vilken duktig liten tjej!

 Här är hon igång igen.

 Och strax hittade hon första apport-handsken. Nöjd å glad.

Traskar vidare i spåret och just som jag tänkte nåt i stil med att "det är ju rätt skönt och bekvämt att hon spårar så lugnt och sakta, då hinner jag med med mina gammel-ben också", ja.. då satte hon igång att trava! Fast bara en liten bit, sen saktade hon ner igen och gick lugnt och fint fram till...

... Slutet. En handske till. Och den var så här kul, att man kunde slänga upp den i luften och sen fånga den igen. Härliga lilla hund!

På kvällskvisten åkte vi till Bosvedjan för att gratta Vickan på födelsedagen. Hon har tur som en tok, den kvinnan, och vinner i alla möjliga och omöjliga tävlingar överallt. Häromveckan vann hon en takbox(!!!) och nu hade det ramlat in 8 kg mjöl! Det första är ju en toppenvinst, såklart, men mjöl till en blivande bagare (Emil) är minsann inte dumt, det heller.

Hundarna fick såklart leka en stund. Att gräva hål i gräsmattor är väldigt kul.

Och ingen av dem tackar nej till lite spring.

Kommentarer

 1. Tjohei! Herlig bilder av Tosca i fart og bevegelse.
  Ser så herlig ut de skogene der går i. Her i Norge er det båndtvang nå, frem til 20.august. Mmm, du har vel ikke oppskrift på gjærbakst? Lyst til å prøve noe nytt.
  Har sett tidligere at du har laget noen med små "hullmønster" ( kanskje gaffelmønster?) hvordan og hva bruker du dem til?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo... vi har koppeltvång här i Sverige också, men... lite måste man väl få leka?! På "säkra" ställen.

   Tänkte faktiskt på det där med recepten bara häromdagen. Att jag lovat lägga ut några... men kom mej inte för då heller. Kanske snart.

   Vet inte vilka du menar? Möjligen några brödkakor kavlade med kruskavel?? Elelr nä??? Jag vet inte?

   Radera
  2. Joda, det er sant. Sikre steder der det er lite folk slipper jeg Mille også, selv om båndtvangen er for dyrene. Men hun er ikke så interessert i dem, bare kattepuser.....Hi,hi!

   Husker ikke hva du kalte dem. De var runde, litt flate med mønster prikker.
   Kanskje jeg finner navnet i bloggen din, skal titte litt jeg.

   Radera
  3. Kanske grahamskakorna *funderar* som jag kavlar med kruskavel på slutet. Jo, det kan vara de!

   Och ja, koppeltvånget är ju för djurungarna, förstås.

   Radera
 2. Vilken duktig spårfia! Och vilken våryra, där hon tar sig fram med öron som en hare.
  Inga dåliga vinster.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyckte själv att jag gjorde det onödigt komplicerat när jag kom ut på de där stenarna, men så tänkte jag att hon kunde ju få prova iallafall. Man vet ju inte, det kan ju funka... och det gjorde det. Hon imponerar på mej, faktiskt, även om hela spåret inte var långt alls.

   Radera
 3. Hahaha, dina "gammelben" - du som är rena ungdomen... Idag firar vi sextonårsdag här nere - DET kan man kalla gamla ben! I snart sexton år har denna hund förgyllt vår vardag, och lockat oss till skratt nästan varje dag. Imorgon fyller "valpen" fjorton. Det var ett tag sen dom hade Toscas fart och fläkt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Makalöst! Sexton och fjorton..!!! Ni ska vara stolta över era gamla damer, åldern skvallrar om ett hälsosamt liv med omtänksamma och duktiga ägare.

   Jag önskar att jag också får ha kvar Tosca i många, många, många år framöver, även om farten kommer att mattas av med tiden. Gamla hundar är det verkligen något speciellt med.

   Grattis till båda hundarna OCH er!!

   Radera

Skicka en kommentar