Bus och HD-röntgen

Dagen började bra. Vi åkte ner till Klampen för en runda innan vi skulle iväg på dagens äventyr hos veterinären. Där råkade vi på goldenflickan Sigrid och bästa hundvakten Erik.

 Det blev lite bus och röj för de gyllene damerna. Tosca flyger fram i vanlig, skön stil, förstås.

Ganska kallt var det idag, som synes på hundarnas andedräkt.

Erik är 70 år fyllda, men spänstig som få. Här har han klättrat upp på ett bord(!) och hundarna vill inte vara sämre... *S*

 Nu springer vi lite till!

Utanför veterinären träffar vi på den här lilla varelsen, som förlorat en stor del av sitt blod och ska in på en akuttid för att få dropp. Jag hoppas verkligen att det går bra för det lilla pyret!

Tosca var, i vanlig ordning, ett Under av Uppförande och Charm (hur i hela friden gick det till när hon blev sån här?!!). Lade sej lugnt ner i väntrummet, trots annan hund där, pussade lite på förbipasserande, blev uppmärksammad av en kattmänniska(!!) som tyckte att Tosca var en såååå vacker hund! Och så vidare... stod snällt på bordet, lät sej undersökas, lugn, snäll och vänlig mot alla. Vilken hund jag har!

Snacka om att kunna koppla av!

Lilla hjärtat... först ville hon inte riktigt somna, så hon fick en liten skvätt extra med lugnande, sen sov hon så gott. Det togs några bilder och enligt röntgen-tjejen så var det "ingen som kunde se något konstigt". Så då håller jag tummarna och hoppas på att SKK-avläsaren inte heller kan se något sånt. Konstigt, alltså.

Med mina amatör-ögon så det okej ut, men man vet ju aldrig med vinklar och allt vad det är som ska vara korrekt för att resultatet ska klassas som ett A eller ett B.

Nu tar vi det piano resten av dagen. Lugnt och fridfullt efter denna nervpärs för min del och sedering för Toscas.

Kommentarer

 1. Åh! Höftledsröntgen! Varför i hela (h*vete) har hon munkorg???
  Såklart har hon finfina höfter, den absolut finaste!

  SvaraRadera
  Svar
  1. För att hon är en så farlig, aggressiv och folkilsken hund, fattar du väl. Nä, de hade såna rutiner. Men satte inte på den förrän hon redan sov gott. "Ifall hon skulle drömma mardrömmar, typ"... Jaja. Den var av igen innan hon vaknade, så hon hade inte ont av den.

   Jag tror också att de är ok, höfterna. Jag hoppas det iaf!!!

   Och du... TACK för den underbara födelsedagspresenten!! Tosca står här och gnäller vid köksbordet. Påsen ligger där just nu. Hon har fått smaka två bitar och nu vägrar hon att gå ut. Altandörren står öppen, men nääää! Hon lämnar inte bordet ur sikte! *S*

   Radera
  2. Aha! Tur att hon inte är nån mördarhund, haha! Hoppas att hon inte är bakis idag onsdag. Kul att han skötte sig så excellent, helt i linje med sitt domarutslag.

   Trots att jag torkade godiset mycket, lägg påsen i frysen och ta fram vid behov. Vad bra att hon är en hund med god smak!

   Förresten, av Toscas min att döma bör även du skutta omkring på bord ibland!

   Radera
  3. Jo, Tosca skulle nog uppskatta om jag skuttade på bord, klättrade i träd och betedde mej allmänt lite mer knasigt. Sådan hund, sådan matte...

   Hon var lite låg och mådde nog lite tjyvens på eftermiddagen igår, men sista kvällsrundan var hon sej lik igen. Lika stollig som vanligt. Idag har vi varit ute på en tidig morgonkissning, för hon tyckte det var dags att kliva upp klockan halv sex och satte igång att "prata" då. Hej å hå. En timme till brukar jag få, men inte idag alltså.

   Hon är en hund med smak för allt, men dina levergodisar var nåt alldeles extra, verkligen!

   Radera
 2. Men, lilla gumman så duktig hon är! Inga nya situationer skrämmer henne, inte. Utom då gamla hundvakter som klättrar på bord... Eller, skrämd ser hon förstås inte ut - snarare förvånad och undrande - vad gööör människan? :-D
  "Så brukar inte min matte göra"

  Skönt att ha röntgen avklarad, hon har säkert perfekta höfter!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte var hon skrämd, inte. Hon ville också komma upp på bordet, men Sigrid sa ifrån *S* Hon ville vara ensam med sin "herre på täppan" däruppe.

   Det är så obehagligt med röntgen, men nu är det gjort. När resultatet kommit kan jag släppa det där sedan.

   Radera

Skicka en kommentar