#4 och #5

Medan bröddegen jäser hemma i köket åker vi ut till klubben för att ta en liten förmiddagspromenad. Blir det för lång stund mellan frukost och aktivitet på förmiddagen, ja då hittar Tosca på egna saker... idag tuggade hon i sej en bit av en väldigt fin och skön Eccosko... dumt. Men jag vet ju hur hon är, så jag borde skyndat mej lite, så hade hon inte hunnit fixa själv.

Hoppa över...

 ... och krypa under. Inga problem för en vig liten voffs.

 Kommer smygande och är bara fin!

På eftermiddagen åker vi till stan och hämtar ett presentkort, som jag fyndat på internet. Någon hade vunnit en vaccination hos den veterinär som vi tänkt både HD-röntga och vaccinera hos och ville sälja det. Presentkortet alltså. Till reducerat pris. Så jag slog till, jättebra!

Tisdagar är det träningskväll på vår klubb. Skotträning för dem som vill. Vi vill, så vi åker dit lagom tills det ska skjutas på platsliggning. Men så "avancerade" är vi inte ännu, så vi väljer att ta en promenad medan skotten ljuder över nejden.

Och visst hör hon! Och reagerar. Men inte med rädsla, utan mer med nyfikenhet. Vill gärna bege sej tillbaka till klubbstugan, där alla potentiella kompisar finns och där det låter så skojigt. *S*

Ganska mycket folk och hundar och riktigt fint väder också. Dagen har annars bjudit på väldigt blandad väderlek, riktigt aprilväder med ömsom storm och regn och ömsom sol.

Vi går litegrann på plan och lite på parkeringen också. Det är superjobbigt att koncentrera sej när det händer så mycket runtomkring, men hon kämpar på och det kommer nog att bli riktigt bra med tiden.

Idag har jag plockat årets fästingar nummer 4 och nummer 5 och därför blir det en tur till Apoteket också, för att hämta ut dessa. Jättegott godis, tyckte Tosca, så nu håller jag tummarna för att de är så bra som jag har hört också. Och håller hunden fästingfri i sommar. Det vore skönt att slippa de små äckliga krypen.

På apoteket diskuterade vi lite om huruvida fästingar överhuvudtaget har något existensberättigande. Jag har hört att inga andra djur äter dem, men det visade sej vara fel. Personalen googlade och fann att både fåglar och spindlar äter fästingar. Vi borde ha fler av dem, fåglarna och spindlarna alltså.

Kommentarer

 1. Ankan fick också Bravecto för någon vecka sedan, den andra av förra säsongens två. Får se hur länge denna räcker.

  Vilken tur med presentkortet! Bra med lite sparade penninar när skor och så måste ersättas... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag är jättenöjd med presentkortet. 95 kr rabatt fick jag där, det är ju iallafall 95 kronor!

   Hoppas att vi slipper så många fästingar i år, fjolåret var ju rent av förskräckligt i det hänseendet. Fy bubblan, vad jag plockade odjur på Tosca, trots Frontline.

   Radera
  2. En sak, bara: på min ljuspälsade hund kröp det fästingar efter promenaderna, som jag fick plocka bort. De satte sig aldrig fast men följde ju lätt med in, så kolla lite får man göra ändå.

   Radera
  3. Jag kommer ihåg att du berättade det, men jag är så glad om de inte biter sej fast!

   Radera
 2. Fler fåglar & spindlar - och färre fästingar, för huh vad äckliga dom är! Här finns dock ngt som är ännu värre, pinjelarver! Man kan inte skydda sig mot dem och de är/kan vara dödliga för hundar. Inte så himla vanliga - tack och lov - men otäcka!

  Ecco-skor brukar ju va mjuka och sköna, förstår att dom är mysiga att tugga på ;-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag röstar också absolut för fler fåglar och spindlar! Pinjelarver?! Pinje som i pinjefrön, till exempel? Usch, det låter riktigt otäckt!

   Jättegod var den, skon. Och jag hörde ju att hon tuggade på nåt... jag kunde ju tittat efter vad det var! Dumma mej.

   Radera
  2. Japp, pinje som i pinjefrön. Dom lever i stora vita kokonger som hänger i pinjeträden, jätteäckliga! Klättrar ner på vår-vintern, klänger sig fast i varandra och vandrar omkring i långa "kedjor". Blir dom attackerade utsöndrar dom ngn vätska som verkar förlamande på hundars andningsorgan/svalg, det är allvar på riktigt om hunden kommer i kontakt med dem... Inte så jättevanliga här men vi spanar ständigt och har hittills eldat upp tre "kedjor". Längre söderut, i Spanien, är dom mkt vanliga! Vi hade aldrig hört talas om dem tidigare - googlade och det finns jättemycket information!

   Radera
  3. Det är inte bara, bara fördelar att bo där nere i södern. Uscha.

   Radera

Skicka en kommentar