Snuvig söndag

Jag nyser och snorar och har ont i halsen. Vill inte bli förkyld nu (och inte nån annan gång heller) men det där rår man inte över, så det är bara att försöka gilla läget, även om det är svårt.

Nu har det varit så mycket pälsfix och vänstervarvande några dagar att jag inte vill ens tänka på sånt idag *S* så istället for vi ut på brukshundklubben och gick en runda i skogen. Lilla planen var skottad - så bra! Vi körde ett litet lydnadspass och Tosca var lika glad och galen som hon brukar vara. Till och med hussen, som var den enda som var där och tittade på, tyckte att hon var rolig att titta på. Glad och lycklig, busig som tusan men ändå med på noterna. Go-vovven!

Nån kamera var inte med ut då, så dagens övningar får illustreras av Tosca som apporterar hemma i vardagsrummet. Där lekte vi andra övningar, när vi kom hem. Apportering av trä-, metall- och vittringsapporter, lite trick, fjärr, leta reda på Grisen, kryp och sånt. 

 Dagens bakning. Grov limpa och russinbullar med skållat grahamsmjöl.

 Och så en liten bild på Toscas mamma Embla, som stått för vänstervarvandet idag. BIR med CACIB på internationella i Strängnäs. Pappa Ikaros blev BIM och brorsan Clinton 3bästa hane med CK. Jisses... sicka släktingar hon har, den lilla Kakan! Fast jag måste nog ändå erkänna att vi hade roligare på hemmaplan idag än vi hade på utställningen igår. Eller, roligt på olika sätt kanske. Nä... träning smäller högre än att springa runt i ringen, det gör det! *S*

Kommentarer

 1. Uff, så kjedelig med forkjølelse.
  Som du skriver ikke så mye å gjøre enn å ta i mot. Men håper du ikke blir så dårlig at du blir sengeliggende.

  Mmmm, du skulle hatt en blogg med alt det gode du baker.
  Skulle gjerne hatt litt oppskrifter og forklaringer for dine gjærbakster frister.

  Så fin Tosca er der hun sitter med rosetten, grattis igjen, så moro.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan lägga ut recepten, såklart!

   Och så var det ju nu inte Tosca, utan hennes mamma, som varit på utställning idag... men de är ganska så lika *S*

   Radera
  2. Ja vist, må ha lest litt fort.
   Men, de var like slik du skriver.
   Mmm, oppskrifter taes imot med takk. Spennende med noe nytt.

   Radera
 2. Så tråkigt att du blivit förkyld men ändå lite tur att du inte var det under de fina dagarna nedan.

  Jag har också gjort roliga saker med Ankan nu när jag inte orkar gå så långt och ute kunde hon också ligga och äta märgben, det artar sig med våreriet!

  Duktig mor hon har, Tosca. Måste vara för att hon heter Embla!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får ju hitta på lite skojiga aktiviteter för att kompensera för lite kortare promenader... och ja, säkert är det namnet som gör att hon är så fin! Hon har just fått en "lillebror", som ska kallas för Odin. Mytoligiska namn...

   Radera
 3. Alltså, den där första bilden... jag bara smälter! Får nog bli en briard nästa gång ;-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är charmiga som få, briarderna, men man får ju vara beredd på rätt mycket aktivitet *S* Ni bor ju i briardens hemland, så varför inte?! De är verkligen supertrevliga (tycker jag, som är "lite, lite" partisk).

   Radera
 4. Bara liiiite partisk... ;-D

  Skämt åsido, storleken funkar inte riktigt för oss - när till och med våra två gamla damer känns för stora. "Attkunnaflygainneikabinen-storlek" tänkte vi att det skulle bli nästa gång, så vi slipper kuska fram och tillbaka mellan Skåne/Enköping/Provence med bil sen... Vi vägrar sätta Isa & Tinka i lastutrymmet på flyget - och "farmor" finns kvar i Sverige - så vi kör och kör och kör...

  Men kommer du på ngt briard-liknande max 8 kg, då lyssnar vi!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar