Slut på det roliga... och annat

Slut på den barmarkiga vintern blev det idag. Så här såg det ut på morgonen. Eller rättare sagt, fram emot förmiddagen, när bilen var avsopad och skottad runtom. Sture ute med traktorn och "skottar" vägen och tar undan högarna som jag lagt upp. Otroligt skönt med en traktor!!

Nu är det också snart slut på handdiskandet, för vår nya diskmaskin levererades idag, Vi var ju och tittade förra veckan, men då hade de inte den maskin hemma, som vi valde. Men eftersom det var fri hemleverans så tog vi det och idag kom den, precis som utlovat.

 En dag som denna, när snön vräker ner, passar det utmärkt att baka lite bröd.

 Fast självklart måste vi ju ut också.

 Tosca tyckte det var ganska så skojigt.

 Det kom verkligen en hel del snö!


 Som måste ruskas ur pälsen...

 ... och fastnar i skägget.

Dagens rubrik syftar egentligen på detta. Slut på kortisonbehandlingen, till Toscas besvikelse. Sååå trevligt hon har tyckt att det har varit när jag tagit fram den här burken. Den skramlar på ett särskilt sätt och hon kommer farande med viftande svans. Tabletterna skulle sväljas hela, så jag har stoppat in dem i diverse godsaker och Tosca har snällt slukat dem *S* Nu blir det inga fler och jag hoppas att klådan inte kommer tillbaka och att hon ska slippa vara så kissnödig framöver.

På kvällen leker vi en massa roliga lekar. Tosca är på hugget och tycker att allt är kul, utom möjligen träapporten idag. Den brukar inte vara nåt problem men idag spottade hon ut den ett par gånger.

"Pang" har vi tidigare bara gjort från liggande men idag provade vi från sittande och jajamen! Det funkade, det också.

"Grisen" är den hittills enda namngivna leksaken, men tanken är att det ska bli fler med tiden. Men hämtar just denna gris, det gör hon prickfritt i en stor kasse med andra grejor. 


High 5 för Tosca! Duktiga lilla tjejen!

Kommentarer

 1. Fy bevare mig... jag vill INTE ha snö! Men jag kommer nog inte undan, jag heller.

  Duktig hon är! Så mycket hon kan redan, Tosca.

  Ja, kisseriandet är ju den stora nackdelen med kortison - skönt att kuren är över. Hoppas kliandet också är det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänker att alla de där tricksen som vi håller på med ska ge inkallning också med tiden... samarbete föder samarbete... eller nåt?

   Snö är bläh och kliandet är inte kul, det heller, men det är just nu under full kontroll. Jag håller tummarna för att det håller i sej!!!

   Radera
 2. Ja da har dere fått snø som vi i dag. Vi har ikke fått så mye, men bakken ble hvit.

  Du er en mester med gjærdeig, alt du lager ser bare så himla godt ut! Mmmmm.
  Grattis med ny oppvaskmaskin, det blir deilig å få i hus igjen kan jeg tenke meg.

  Så flink Tosca er, mange fine triks du lærer henne.
  Ser ut som hun stor koser seg i snøen.
  Mille og jeg har prøvd oss i hundeklubben idag, en times tur med 10 andre hunder.
  Nå er jeg spendt på hva kvelden bringer og krysser fingrene for at det har godt bra uten noen tegn til stivhet og smerter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Diskmaskinen är välkommen! Det är inte så särdeles kul att handdiska, även om det inte är något större problem när man bara är två personer i hushållet.

   Sååå glad jag blev att höra att ni varit på hundklubben. Jag gör som du, krysser fingrene för att Mille inte blir dålig eller får ont!

   Radera
 3. Hej Cornelia!
  Tosca är ju så himla söt och fin. Och vad duktig hon har blivit. Du har verkligen lagt ner mycket tid på henne:) Oj, vad snö ni fick. Tur att ni har traktorn till hjälp:) Visst är det skönt med en diskmaskin:)
  Hoppas nu att kliandet tar slut, det är ju så jobbigt för dem.

  Må så gott
  Kramizar Marie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Tja... vi lever ju tillsammans dygnet runt, hunden och vi, så det är klart att vi umgås en del *ler*

   Traktor och diskmaskin är toppen att ha. Behöver bara hjälp att installera den sistnämnda, så kan vi börja använda den också.

   Ha det fint!

   Radera

Skicka en kommentar