Nej, se det snöar!

Det har faktiskt snöat i stort sett konstant sen vi kom hit i onsdags, men idag snöar det ännu lite meeer. Och Tosca, den stollen, försöker fånga alla snöflingorna. Helst samtidigt. Det är det hon sysslar med på bilden, fast det ser ut som om hon gör nåt avancerat simhopp eller gymnastikövning. Dubbel Toscomortal med skruv baklänges??? Eller nåt.

 Mer snöflingejakt.

 Och ännu mer! Hon är en gnutta barnslig *S*

 Nu har hon gett upp och travar iväg med rejäla kliv.

Den här damen har ju varit Självständig med stort S sedan dag 1 hos oss. Hon har också velat bestämma sin sovplats själv och inte alls följa med in i sovrummet på kvällen. Fast jag vill ha henne där och så väldigt begränsat med utrymme under natten, det betyder att hon kan vara i sovrummet samt i hallen utanför om hon vill.

Men att följa med och gå och lägga sej? Icke. Tosca ligger nån annanstans redan, till exempel under köksbordet, och följer inte alls med bara för att man ber henne. Suck. Detta handlar alltså om en 8-veckors valp som redan då var i "Kan Själv-åldern".

Vad göra? Jo, jag införde "Godnatt-Kexet", vilket helt enkelt betyder att man får ett litet kex när man gått och lagt sej i sin bädd bredvid mattes säng. Okej... muta med mat... det funkar på Tosca. Aningen motsträvigt, men jo, hon går och lägger sej. Att hussen är en gnutta avundsjuk och också gärna skulle vilja ha ett sånt där Godnatt-Kex är en helt annan historia.

NUförtiden har Tosca utvecklat den här ritualen till något, i hennes ögon, myyyycket bättre. Hon börjar nämligen med att på kvicka små (nåja, de har vuxit en del sen hon var åtta veckor, det har de) tassar kila efter mej in i sovrummet när jag klär av mej. Kex nr 1 är i hamn (läs: i Toscas gap). Fiffigt, duktig hund!

ÄNNU fiffigare är hon sedan när hon raskt följer mej med ut i badrummet, där hon ligger på mattan och väntar medan jag duschar och borstar tänderna. När det är klart och jag går in i sovrummet igen, ja då följer hon med i hälarna och förväntar sej Kex nr2! Vilket hon självklart också får... hon ska ju ha kex när hon går och lägger sej. Eller hur?!

Och går man och lägger sej två gånger varje kväll, då blir det också två kex.

Så dresserar man sin människa! *fniss*

Känner mej för övrigt ganska så nöjd med vant-produktionen från Mellansjö. Dessa vantar har jag med mej hem efter några dagars sy-verkstad, för det är ju rätt skönt att sitta inne och sy när det är sisådär -25 grader ute. Ytterligare ett par marinblåa vantar har jag sytt, men de har redan funnit vägen till någon som behövde dem att värma sina frusna händer med.

Hundvantarna och ett par av de röda är tingade, men de övriga är till försäljning. Fleece med teddyfoder, 80:-/par (+ ev porto).

Kommentarer

  1. Hej Cornelia!
    Så gullig hon är Tosca när hon hoppar omkring och jagar snöflingor:) Och smart är hon ju också;)Vad lite kex kan göra susen:)
    Oj vad många fina vantar du sytt, så duktig du är:) Här i helgen har vi börjat städa bort julen. Skönt faktiskt:)

    Ha nu en fin dag imorgon:)
    Kramizar Marie

    SvaraRadera
  2. Tosca är för rolig - försöka fånga alla snöflingor, hahaha!

    Väldresserad du är! Fnissar igenkännande, för även Ankan får en godis vid sängdags. Måste jag upp, ja då blir det en till, såklart... så ska en slipsten dras!

    Underbara vantar och barnvarianten... vilken unge skulle inte vilja ha ett par såna!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar