Mat från ifjol och lite annat från i år

Nyårsmaten blev inte riktigt som jag hade planerat. Kycklingfiléerna visade sej vara kycklingslamsor som inte på något sätt kunde låta sej fyllas med gräslöksost, som tanken var. Istället fick de trista bitarna puttra i en sås smaksatt med nämnda ost istället. Gott blev det, men inte särdeles snyggt.

Toast Skagen med hemlagad röra enligt Stures önskemål till förrätt. Den var fin! Efterrätt, en mjölkchokladmousse... skulle jag aldrig ätit. Jag, som aldrig äter sånt sött annars... urk, så översockermätt jag blev. Bara äckligt, även om den smakade gott medan jag åt den, det gjorde den.

Och med de matbilderna lämnar jag nu 2015 bakom mej. Året då Tosca klev in i mitt liv och förgyllde det på alla sätt och vis. Vilken glädje att återigen ha en fyrbent kamrat vid sin sida!

Idag är det dags att åka hem från Mellansjö igen, men först en ordentlig skogsprommis. Vi går till Stora Stenen, där alla ungar lekt och klättrat massor när de var lite mindre. Det är den som syns i bakgrunden här.

Tittut!


Vad 17?! Pinnen sitter fast?! Tosca tar i för kung och fosterland *S*

Här poserar hon dock med en annan pinne.

Idag är det kring nollgradigt och det har blivit så mycket halkigare och besvärligare att ta sej fram på istäckta stigar. Tråkigt. Det går fint för Tosca, men själv halkar jag omkull. Dock utan att göra illa mej, som tur är.

Tosca utan något i munnen? Njaa... sällan. Här har hon hittat en marschallhållare från igår kväll *S*

Avslutar med denna "målning" av min vackra hund. Det florerar en hel massa såna här bilder på facebook just nu. Det är nån app man kan ladda ner, fast jag har den inte själv. Den här bilden är modifierad av en tjej som heter Karolin och jag har "lånat tillbaka" den av henne. Tjusigt, eller hur?!

Kommentarer

  1. Men... jag hade ju skrivit här! En lång kommentar dessutom.
    Jo, tycker det ser så gott ut och även om kycklingen inte blev som tänkt, tror jag att den blev ännu godare, nu när gräslökostsåsen (!) kunde komma åt överallt. Den läckra moussen kan jag tänka mig blev lite mycket för dig som låtit bli socker i ... vad blir det... två år i alla fall. Men finfin nyårsmiddag, minsann.
    "Målningen" är så fin så men det beror ju till viss del på modellen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Modellen gör naturligtvis bilden... att jag inte tänkte på det! *S*

      Radera
  2. Hej Cornelia!
    Den Nyårsmiddagen såg supergod ut, och snyggt upplagt:) Så duktig du är:)Vi firade in det nya året hos våra vänner från Vietnam som vi gjort nu i fyra år. Så det blev mycket god mat och nyttig;) De äter ju mycket skaldjur och olika sallader:)

    Fina bilder på söta Tosca. Hon är så söt med sin lilla tofs:)) och den där "målningen" blev ju urläcker!:)

    Så glad jag blev att du blev glad för julkortet:))
    Här snöar det för fullt idag och vi har minus 6 grader just nu, perfekt:)
    Jag har köpt mig ett par rediga broddar till mina vinterkängor som jag har när jag går ut med våra vovvar:) Tyvärr så är mitt knä riktigt dåligt, jag har sån vilovärk och "snubblar" lätt. Jag har tänkt att ringa min läkare igen efter alla helger. jag gör mina övningar men de hjälper inte så bra, så vi får se vad han säger (om jag ringer honom) jag tycker det är lite jobbigt att ringa. Så vi får se.

    Ha det nu så gott:)
    Kramizar Marie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tråkigt att höra att du har problem med knät. Broddar är bra, men hjälper ju inte mot värk, precis.

      Minns att du berättat om era vietnamesiska vänner och att ni brukar ha så trevligt.

      Hör av dej på mail, så ordnar jag ett par vantar åt dej! cornelia (snabela) raggsocka.se är adressen.

      Ha det fint!

      Radera

Skicka en kommentar