Kallare än på länge

Termometern visar -16 grader när vi åker mot Berga vid 10-tiden idag. Solen i mitten och så häftiga ljusfenomen på båda sidor. I verkligheten var de nästan regnbågsfärgade, men raka strålar rakt upp mot himlen. Märkligt och väldigt, väldigt vackert.

 Ytterligare någon grad kallt var det vid Uddarna, där vi hade stämt träff med Vida och hennes flock.

Vi ger oss ut på en frisk och aningen kylig skogspromenad tillsammans med två lyckliga hundar. Här är det Johan som kastat snö i motsolen... snygg effekt på bild! *S*

Strax efteråt slänger han sej på marken för att göra en snöängel och blir

- Mulad av en hund! som pappa Hasse konstaterar.

 Gänget.

 Glad briard med fruset skägg.

 Brottningsmatch pågår...

 ... under Vickans överinseende.

 Vackraste briarden på de här breddgraderna. Åtminstone om man frågar mej!

 Tjohej! Här kommer en golden flygande!

 En något snöig golden vid namn Vida.

 Kompisarna.Här är vi!

Efter en lagom lång och väldigt kall promenad packade vi fram medhavt fika, som vi avnjöt på stående fot vid bilarna medan hundarna fick komma in och värma sej lite i desamma. Isklumpar mellan trampdynorna är inte så mysigt, tycker Tosca.

Tack till Öhlén/Nordinarna för en fin hundrastning!

Med tanke på hur kallt det är så bestämmer vi oss för att dra iväg till Mellansjö. Vi har luftvärmepump men är lite oroliga att den inte ger tillräckligt med värme när det är så kallt ute. I övrigt värmer vi huset med ved, så då måste vi ju vara på plats.

Sagt och gjort. Packa en del mat och kläder och lite andra grejor som jag vill ha med och så åker vi. Tosca har, som syns på bilden, tydligen löst nån sorts "hängbiljett"?? *S*

Väl framme kan vi konstatera att det är bra att vi är här. -24 grader ute och bara enstaka plusgrader inne i köket... ja, då är det bra att vi sätter igång att elda! Värmepumpen går fortfarande och luften den blåser ut är faktiskt ljummen, trots den bistra utomhustemperaturen. Vi är nöjda med den här pumpen, verkligen.

Ber om ursäkt, men nix, det går inte att vänsterjustera den här texten.

Tosca får en snabbrastning och parkerar sej sedan på dynor med fleecefilt. Hon är fortfarande inte helt torr efter förmiddagens snöiga prommis och jag är rädd att hon kanske ska frysa. Det gör hon nog inte, men ändå... lilla gullegrynet vill jag ju vara rädd om!

Här är gårdagens "vantskörd" från min symaskin. Till salu, hela högen.

Kommentarer

 1. Hej Cornelia!
  Jag säger bara Lady & Lufsen om Tosca & Vida, även att de är två tikar;)
  Så härliga vinterbilder men jisses så kallt det var, då biter det redigt i kinderna;)I natt hade vi -14 grader. Men solen sken så härligt idag så det var -7 under dagen:) men så läckra vantar du gjort igen. Jag blev tokig i de blå blommiga också:) är de för vuxna?

  Ha en fin kväll:)
  Kramizar Marie

  SvaraRadera
  Svar
  1. -7 funkar ju, men tio grader till är för mycket.

   De blommiga är i barnstorlek, men jag har kanske tyg så det räcker till ett par i vuxenstorlek om du vill ha. Kan kolla om ett par dagar, när vi kommer hem från Mellansjö igen?

   Ha en bra kväll, du med!

   Radera
 2. Fantastiska bilder, Cornelia. Allt från solfenomenet till Johans guldmoln till kompishundarna. Å finfina vantar igen.

  Här är det också rysligt kallt med -15 och det har kommit mycket snö. Skidtur i ymnigt snöfall på fm och sen skottning för hela slanten. Nu är jag slut som artist och tinar upp i sängen med Ankan tätt intill och Tassel ovanpå. Inte favoritvädret för mig, direkt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade varit så roligt om solfenomenet hade blivit bra på bild, men nu blev det inte det.

   Skidtur, minsann. Duktig du är! Jag blev förskräckligt kall om fötterna idag, men nu börjar det bli skaplig temperatur inomhus i Mellansjö också, så jag tinar väl, jag med.

   Inte mitt favoritväder heller, men det vet du ju.

   Radera

Skicka en kommentar