Lördag

Stackars lill-Tosca fick tre tabletter kortison igår och vips! så blev hon kissnödig mitt i natten. Hon, som varit rumsren sedan dag 1. Men hon sa förstås "voff", jag klev upp och så gick vi ut och kissade. Sen var hon kissnödig igen klockan 6 och sa "voff" igen. Men då var det ju morgon och lika bra att sätta igång dagen *ler* Jag började med att baka lite bröd, då förråden börjar sina litegrann.

När bröden är klara drar vi iväg till "Kroken" och myser lite i skogen tillsammans. Solen vill skina på oss, men har inte orkat upp över trädtopparna och ner på marken ännu.

Idag blir det flera bilder på Briard-Rumpan. Och vad är det för lustig stil hon har med baktassarna just här?! *S*

Men matte! Jag har hittat en sån där Prima Pinne, kan inte du hålla i så vi får dra litegrann med varandra?! ber Tosca. Och jag kan inte låta bli, såklart.

 Finaste Pinn-Plockar'n.

Skuttar iväg *S*

På hemvägen åker vi till ICA i Bommen för att hämta ett paket. Där har de stora skyltar som det står "God morgon! Idag bjuder vi på frukost". Och precis så är det, ett bord med bröd, smör, ost och skinka står framdukat och det är bara att förse sej. Personalen är iklädd morgonrockar(!!!) och tjejerna har papiljotter i håret *S* Jag vågar inte be om att fotografera, men det var verkligen härligt. Och alla hälsade med ett glatt "God morgon!"  Mysig känsla!

Sture ber mej gå på bankomaten i Kvissle och jag bestämmer mej för att det är ett utmärkt tillfälle att miljöträna lite. Vi är ju annars riktiga skogsmullar, Tosca och jag, och rör oss (alltför) sällan bland folk och inne i samhällen. Så... här är vi vid bankomaten. Tosca sitter snällt och väntar medan jag fixar det jag ska. En man sitter på sin rollator en liten bit bort och säger att jag har en väldigt fin hund, när vi senare går förbi. Det har han baske mej rätt i!

Här har vi gått genom hela Kvissle (det tar inte många minuter) och Tosca har skött sej riktigt fint.

Kommentarer

 1. Jo, kisseribehovet kommer ju som ett brev på posten med kortison - duktig Tosca som säger till!
  Viktigt med "stadsträning" och det gäller hela hundlivet. Men sååååå skönt att komma hem till frid och lugn igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Duktig är hon. Och är det någon som är duktig med stadsträning så är det DU!

   Radera
 2. Mmm, disse små brødene/rundstykkene så veldig gode ut.
  Er det rosin du har i dem?

  Uff, stakkar Tosca, det er bak delen med kortison at de ofte må tisse.
  Men flink var hun jo, med å signalisere hva hun skulle. Flink jente det.

  Se her ja, der var dere begge to i byen.
  Merker du at hun er mer sliten etter turer i byen blant mange folk,biler og andre forstyrrelser, enn i skogen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, Kvissleby är så litet att det tar kanske fem minuter att gå hela Affärsgatan fram... *S* Så hon hann inte bli så trött i huvudet alls. Det är inte så ofta som hon är sådär riktigt, riktigt trött. Utom på kvällarna, hon vill gärna sova en stund efter kvällsmaten, då är hon sömnig.

   Radera
 3. Och ja, det är russin i brödet.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar