Vilken vovve!

Jag tycker att min hund är Världens Vackraste, utan konkurrens. Men det kan ju vara rätt kul att visa upp henne, så att andra också får beundra henne. Jag är ju inte någon "riktig" utställningsmänniska, men att åka på några valputställningar bara på kul, jodå det kan jag tänka mej.

Här har vi gjort entré på Njurunda Brukshundklubbs inofficiella utställning i kennelklubbens lokal i Söråker. Det röda snöret betyder bara att de har tittat på hennes vaccinationsintyg och att hon är välkommen in (och ut å kissa och sen in igen, ni vet).

Strax kunde vi byta ut det röda plastbandet mot en rosa-gul rosett. Jajamensan! Tosca blev BIR-valp i den stenhårda konkurrensen med sej själv *S*

Emil och Vida (och Vickan och Johan) kom också förbi och kollade in tillställningen. De miljötränar och funderar på om de kanske ska våga anmäla sin lilla goldentjej till nån valputställning, de också. Och varför inte?! Hon uppförde sej fint, tycker jag.

Och på tal om att uppföra sej fint. När Emil o gänget kom blev ju Tosca hur glad som helst, såklart, och hoppade och skuttade och "kramades" på briarders vis. En liten tant med rollator stod strax intill och kom sedan fram... och undrade vad det där var för en mysig och fin hund? Jag talade om det, och lade till att hon bara är en valp (måste ju liksom ursäkta hennes tossiga beteende på något vis *S*). Men tanten, som bara hade varit på ICA och handlat och blivit nyfiken på vad det var som försiggick i gamla Konsum?, skulle också så gärna vilja ha en kram av den där hunden?

Såklart. Tosca är av den generösa sorten så hon bjöd tanten på både kramar och pussar. Hon älskar ju allt och alla. Och tanten blev sååååå glad. Gissa hur varm jag blev i hjärtat?!! Min underbara, goa, mysiga hund ger så mycket glädje. Och inte bara till mej..!


 Detta. Är en basenji. Den blev BIG-3, grattis till det!

Ägaren är Annika, kennel Turboline's. Hon hade en gång i tiden briarder och min första briard var en Turbo-hund (T. Blaze Girl, om någon möjligen minns??). Blaze's mamma Kayo är, hör och häpna nu!, farmors farmors mor till Tosca. Det är väl ändå rätt otroligt?! Och häftigt.

Och... dessutom känner jag mej som om jag är sisådär 150 år gammal. Farmors farmors mor.. jag har ju träffat den hunden! *S*

Klubben anordnade inte bara det sedvanliga "Barn med hund" utan också en tävling om Juligaste Ekipage, eftersom det ju är första advent imorgon och julen står för dörren.

Här är den amerikanska cockern som tillsammans med sin matte vann den åtråvärda titeln. Häftigt pynt!

Blir man BIR-valp är man ju kvalificerad att delta i BIS-finalen. Det var sisådär 26 - 27 valpar i klassen 6 - 9 månader och Tosca skötte sej med den äran.

 Jätteduktig var hon!

Ganska trångt var det och hundar av alla möjliga sorter, men hon var riktigt duktig, lilltjejen! Hon, som egentligen är rätt galen stod och gick som en liten stjärna.

Lite trött var hon, men med på noterna ändå. Vi var med ända till sista utgallringen, tror att det var åtta valpar kvar då, som sen blev till de fyra placerade. Jag är så himla nöjd!

Visst är hon fin. Och står där trots att hunden bakom i stort sett biter henne i svansen.

 Nya rosetter och en väldigt fin kritik.

Går att klicka på och läsa i lite större storlek. Finns icke ett enda litet fel på den här Kakan, tydligen *S*

Kommentarer

 1. Annika i Lindby28 november 2015 18:47

  Grattis till er båda! Vacker hund, och en matte som matchar! Roligt att det går bra. Tosca verkar vara en hund, som är galen när det går bra, men sansar sig när det gäller. Perfekt kombo :-)

  SvaraRadera
 2. Hon är Perfekt. Fast det var hon igår också. Och förra veckan, Och imorgon. Det spelar inte så stor roll, det här med utställning och kritiker och rosetter och sånt.

  Fast jag pöser lite av stolthet över alla goda ord jag hört om min lilla fina vovve idag. Inte bara domaren tyckte att hon var fin...

  SvaraRadera
 3. Vad roligt, Cornelia! Hon ser så fin ut på bilderna, så vuxen. Kul med tanten, också! Kritiken var ju toppen! Utmärkt socal träning på det, även för Vida.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tanten var verkligen dagens stora behållning. Hon blev så glad när Tosca var så go med henne. Alla behöver lite kärlek från en hund, tror jag! Även (eller kanske i synnerhet) tanter med rollatorer.

   Radera
 4. Wow, så moro. Gratulerer så mye.
  Dette ga nok mersmak til å prøve flere utstillinger.

  Ler når jeg ser julenisse hundene...!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar