Söndag med skön shopping

Grabbarna, inklusive Tosca (som inte är en grabb) och Sture (som möjligen kan räknas som grabb) hämtar mej på jobbet när jag slutar kl 10. Det blir en prommis runt Sticksjön, för affärerna har inte öppnat ännu. Åtminstone inte alla affärer som vi har tänkt besöka.

Kollar på änder.

Johan får syn på ett rådjur, men det är knappt att kameran ser det...

Vi ska alltså shoppa. Men egentligen inte alls sånt här... men Johan och jag provar ändå dessa "urtjusiga" vintermössor. Johan har röda paljetter och jag guldfärgade. Vi hänger raskt tillbaka dem! *S*

Vi har före den här butiken varit på fyra olika ställen, kollat sortimentet, jämfört priser och shoppat en del nöööödvändiga saker.

 Johan provligger hundsängen.

Och Emil lägger upp allt som köpts in inför goldenflickan Vidas ankomst senare ikväll. Jo, för nu är det klart!!!! Bosvedjeborna blir med hund! Grattis!

 Tosca inspekterar.

 ALLT måste väl vara till mej, eller huuuuur?!

Går på eftermiddagspromenad. På den här vägen har jag aldrig, aldrig träffat på varken djur, människor eller fordon och Tosca får alltid gå lös.

Idag börjar promenaden med att det kommer en fyrhjuling = koppel på en stund.

Sen fortsätter det med att vi hör hundskall = koppel på igen.

Och alldeles strax kommer det två par öööögon där borta! Vilt skällande.

 Fortfarande vilt skällande, men utan aggressivitet. Tosca tyckte iallafall att de var ganska obehagliga, de här två fyrfota småhundarna.

Efter en god stund dök hundarnas människa upp. En människa som varken hälsade eller bad om ursäkt. Gick bara förbi, fick med sej den ena hunden. Vi gick åt andra hållet och fick med oss den andra hunden en bit. Till sist bestämde den sej dock för att följa med sin egen människa.

Jag tycker personligen att man ber om ursäkt om ens hund/ar springer fram till andra (med eller utan hund). Det kan givetvis hända. Hon resonerade väl som jag att "här har jag aldrig träffat på någon förut, så hundarna kan vara lösa." Det är ok. Men skulle det bli som idag, då ska man ta mej tusan be om ursäkt!

Inget "hände" men det hör till vanligt hyfs ändå.

 Åker hem och bakar ut degen som jag gjort innan vi gav oss ut i skogen. Johan fixar till sin macka...

 ... som blir en bil!

En selfie.

Och nu... nu väntar alla spänt på att föräldrarna till de här killarna ska komma hem, medförandes en liten fröken Vida! Välkomna ska ni vara!

Kommentarer

 1. Så spennende med hund i huset for guttene. Tenker de gleder seg enormt.
  Hvilken rase har de falt på? Så mye fint dere har handlet. De luene kledde dere fint, dere hadde muligens blitt lagt godt merke til om dere hadde kjøpt dem og brukt dem. Ler!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skrev ju det, Trude! GOLDEN-flickan Vida..!! Ja, alltså samma ras som du har närmast hjärtat... samma som fina Mille! Du må tro att de längtar nu, killarna!

   Mössorna var helt förskräckligt fula *S* men vi hade lite kul när vi provade dem *S*

   Radera
 2. Åååååååhhh!
  Makalöst spännande blir det och Vida kan känna sig mycket välkomnad med alla saker ni skaffade.

  Blev alldeles till mig, såpass att jag nästan glömde hundmötet innan. Dumma, ohyfsade människa!
  Ä, bort med det och fram med Vida - några som är glada där kan jag tro!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite återstår ändå att skaffa åt Vida. Det är mer än man tänker på när man har haft hund innan och bara kan leta lite i gömmorna *S* Och vad dyrt allting är! Puh...

   Till Tosca har jag egentligen bara behövt köpa två halsband, allt eftersom hon vuxit ur dem. Nu går hon i Idas gamla avlagda, som Ida hade i hela sitt liv (hon var ju 7 månader när hon kom till mej). Det lönar sej att köpa skaplig kvalitet på direkten, det gör det. Sen har jag ju ändå köpt nån leksak och lite tugg åt henne också, bara för att jag vill *S*

   Ja, en ohyfsad människa var det verkligen. Och ja igen, grabbarna var lite "skruvade" när vi lämnade dem hemma hos sej på kvällen, det var de. Nu är hon hemma, Vida, och resan hade gått bra. Det är så långt vi fått rapporterat hittills.

   Radera
 3. Skönt och ett härligt välkomnande fick Vida då vi kom hem😀Grabbarna sov gott men blev väckt av nya familjemedlemmen, alla nöjda och glada!! Tack för all hjälp

  SvaraRadera
 4. Skönt och ett härligt välkomnande fick Vida då vi kom hem😀Grabbarna sov gott men blev väckt av nya familjemedlemmen, alla nöjda och glada!! Tack för all hjälp

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var så lite så! Alltid kul att umgås med grabbarna Nordin, vet du!

   Och härligt att hon är hemma nu, lilla fröken Vida!

   Radera
 5. Her har nok Trude ikke lest Golden bare Vida, mulig jeg var trøtt i går. Ler.
  Golden da, håper jeg får se bilde av henne, for som du skriver er jeg svak for dyr, men Golden har nok en stor plass i mitt hjertet. Tenk nå har guttene fått en skjønn liten isbjørnunge..Ja for dem ligner på det når de er små. Er hun gylden eller hvit? Fargene på ørene som bestemmer fargen på pelsen når dem blir voksne.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det måste du ha varit, som missade en sån viktig detalj?! *S*

   Vida är ungefär jämngammal med Tosca, så hon är ingen liten isbjörnsunge längre. Tror att hon är ganska vit, men jag har inte träffat henne ännu. Lite lugn och ro måste hon få i sitt nya hem.

   Klem!

   Radera
 6. Tenk å moro Tosca og Vida får sammen fremover. Her blir det mye lek!
  Klart hun må bli kjent i sitt nye hjem først, men tenker du gleder deg til å treffe henne.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar