Efter jobb kommer sol...

Jag gjorde om det där talesättet litegrann, för nåt regn har det inte varit, men däremot en väldig massa jobb i helgen. Men idag är jag ledig (eller nåja... jag slutade kl 9:15 i förmiddags) och då är det soooool! Såklart. Inte har vi fått nån snö heller och det tycker jag är skönt. -11 grader var det i morse när jag vaknade på jobbet, men ingen snö, som sagt var.

Vi måste såklart ut i skogen och idag gör jag ett nytt försök på "Vägen till Ingenstans", dit jag aldrig kom häromdagen, när vi träffade den där goldentjejen.

Så här ser den ut, vägen. Och därborta någonstans ligger väl då Ingenstans?

Man kommer strax ut på en annan, lite större grusväg. Det var ju inte vad jag hade tänkt mej. Tosca tycker "hitåt" men vi har redan gått en bra bit, så vi måste ta höger och gå litegrann tillbaka. Får prova den där vägen en annan gång. Små valpben ska inte gå hur långt som helst, även om de vill.

 Hittar såklart en väldig massa pinnar.

 Långa och smala, korta och tjocka.

 Alla sorter passar...

 ... i gapet på en Tosca.

 Använder sina fötter ganska mycket, det gör hon.

Och fångar solen åt mej, det gör hon också.

Känner att jag måste skriva ett par rader om det här med inkallning också. Tosca tappade bort mej lite idag och satte upp en väldig fart för att leta reda på mej. Och jag har ju "gnällt" om denna inkallning i parti och minut här, men fokus ligger egentligen inte bara där.

Jag tycker att det är viktigt att tänka positivt och se det som är bra. Det gäller inte bara hundar, utan i allt, jobbet inte minst (där skadar det inte med positivt tänkande alls)... och ja, själva Livet, faktiskt. Det som är dåligt och som man ändå inte kan göra något åt är det ingen mening att lägga någon energi på heller. Men tänker man på det som är bra, kul, trevligt och positivt så blir det ringar på vattnet och det fina sprider sej (likadant som det funkar åt andra hållet).

Därför vill jag en gång för alla verkligen framhålla att jag ser en väldig, väldig massa positiva saker hos den här hunden (ifall någon nu möjligen skulle ha missat det). Listan över det som är fantastiskt och fungerande och alldeles perfekt är såååå mycket längre än listan över det som inte är helt ok. Det finns så få saker i den sistnämnda kategorin att det inte ens är lönt att göra en lista, minsann.

Så var det sagt. Hunden är perfekt och mitt liv är också i det allra närmaste samma lika (alltså perfekt).

Den här ljuvliga bildserien fick jag på min startsida på FB, av Toscas uppfödare Katarina, som en slags förklaring till varför vi har lite små bekymmer i kommunikationen ibland *S*

Livet med briard är bara helt outstanding! Och ja, självklart älskar jag min Tosca, min briard!

Det går att klicka på den här bilden, så blir den större.

Kommentarer

 1. Din pinnekaka kommer att bli den följsamnaste någonsin. Detta tack vare en synnerligen klok matte.
  Vet du, idag gick jag och Ankan längs en skogsstig och plötsligt dök där en bil upp. Ankan tycker att krypkörare ska man undersöka men idag lyssnade hon på stanna! Jösses, snart 10 år är hon men fick mig att pöööööösa av stolthet ,

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allt som är konstigt ska man kolla. Tosca fick syn på en ganska så konstig vit trädstam i mörka skogen nu på eftermiddagen, när solen gått ner. När jag lyste på den med pannlampan såg den rätt mycket ut som ett spöke. Hon studsade till och skulle sen genast fram och kolla, jag hängde efter i kopplet... hon är ingen räddhare, den där... men går väl snart in i nån konstig pubertetsålder och då vet man aldrig vad som händer.

   Det är alltid rätt att vara stolt över sin hund, oavsett hur gammal den är! Så upp med näsan i vädret, du!

   Radera
 2. Så herlig bilder og tur dere hadde sammen i solskinnet i dag.

  Det er så sant det du skriver.Tror det er viktig å på minne seg selv på dette. For vi streber mot det perfekte hele tiden, men hva er det perfekte? Et spørsmål enn kan stile seg selv også.
  Det positive, gleden, humøret, godheten det har alt å si for hverdagen til Hundene og menneskene. Se det beste i de ulike sitvasjoner som dukker opp, uansett voksne, barn, hunder osv.
  Ingen kan heller være perfekte, hverken mennesker eller dyr. Men å se det som er bra og fokusere på det er viktig. Takk for at du deler denne beskjeden, det er så viktig å ta med seg og bli minnet på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med fokus på det som fungerar, det som är bra och gott och fint... så mår man så mycket bättre i själen. Så är det.

   Underbart att vara hemma hos Tosca och Sture igen!

   Radera

Skicka en kommentar