Måndag

Jag gillar söndagkvällar. Åtminstone alla söndagkvällar som jag är ledig och inte heller behöver kliva upp och åka iväg för att passa någon tid på måndag morgon. Idag är precis en sådan måndag. Lös och ledig. Fixar lite med papper å sånt på morgonen och sen tar vi förmiddagsturen i "hemmaskogen", men på en bit av elljusspåret (som bara är ett spår, utan elljus. Det fanns ju inte pengar att göra färdigt när det begav sej. Det har jag berättat förut) där Tosca inte tidigare har varit.

Vi möter vår granne, som också är ute och tar sej en promenad i det härliga vädret. Tack o lov är det inte den hundrädda grannen. Puh. Jag hinner dessutom få tag i Tosca innan hon springer fram och hälsar och hoppar och tokar sej, så det hela avlöpte riktigt bra, om jag får säga det själv.

Här syns även jag i bild, om än i skuggform. Och Tosca slickar nosen. Som vanligt, höll jag på att lägga till.

Klipper klor. Hon har rejäla fötter med rejäla klor, damen. Och ordentligt med päls på dem också. Tassarna, alltså. Fina fossingar!

På kvällen åker vi till Berga och jag väljer en riktigt dum väg. Dels är det otrevliga, vassa och stora stenar på själva vägen. Ljuset räcker inte för att fota heller.

Och dels vimlar det av döda älgar här. Skelett och slakt ligger "överallt" känns det som. Jag lyckas nätt och jämnt lura iväg vovven från den ena benhögen, så kliver vi i sånt här... usch och urk. Fast Tosca tycker naturligtvis att det är en häääääärlig promenad, det här. Och ifall någon funderar på vad det är så är det päls från en älg till vänster+ en hel drös med inälvor till höger. Inget vidare trevligt.

Men himlen är vacker, mycket mycket vackrare irl än på bilden tagen med vattentäta lillepluttkameran, som får gott plats i fickan.

+4 grader. Det hade varit skönt med mössa istället för keps. Ett par vantar hade inte heller varit alldeles fel. Ska tänka på det framöver. Det är verkligen höst.


Kommentarer

 1. De där tassarna ser precis ut som nalletassar (på stora mjukdjur "i affär'n") - så fina så!

  Trampa runt i älgränta, tja, trevligare kan man ha och fulgruset de numera envisas med på många skogsvägar är pest.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De där tassarna är världens finaste, fast behöver möjligen friseras en aning snart. Man ska ju göra det.

   Vägen jag valde ikväll blir det ingen repris på inom den närmaste tiden, kan jag lova. Trevligare ställen har vi nog inom räckhåll!

   Radera

Skicka en kommentar