Lång dag = många bilder

Har jobbat ett dygn och det här är lite av vad jag sysslat med. Någon behövde bröd och bullar, det blev en skön kvällspromenad runt sjön och så lite soffhäng... Vem har bästa jobbet?! *S*

När jag kom hem behövde det lagas en del mat. Till exempel stekas pannkakor inför eftermiddagens övningar i simhallen... Tosca hämtar ett mjukisdjur, placerar det strategiskt framför spisen och lägger sej med huvudet på nämnda djur. Om jag får kliva över henne "sjutusen" gånger när jag står där och grejar vid spisen? Japp.

Sen flyttar jag mej bort till bänken för att baka bröd. Vem tror ni ligger precis nedanför, JUST där jag ska stå??? Svaret är givet *ler*

När jag så småningom börjar bli klar med köksarbetet och ska röja undan och plocka in i diskmaskinen... ja, då har Lilla Fröken flyttat sej några decimeter åt sidan, så att diskmaskinsluckan inte går att öppna.

Om jag tycker att hunden är i vägen? Njaaeeeääää... inte så värst.

Som motvikt till alla action-bilder ni får se på Tosca i den här bloggen kommer idag några bilder som möjligen kommer sanningen närmare. För det är egentligen som så att valpen i fråga är rätt lugn och sävlig, typ Ferdinand. Hon skruttar omkring och luktar och kollar och badar fötterna, tuggar på en och annan pinne och tar det mesta i ganska lugnt tempo. Och ibland tycker jag att det inte gör sej så bra på bild, även om det är så det är. Springbilder är så mycket skojigare? Eller kanske inte. Så idag blir det en annan sort.

Nosar på ett par pinnar.

 Väljer noggrant ut en att studera lite närmare.

 Tar en slurk vatten i godan ro.

 Kollar in lite skum.

 Och får lite extra skägg *S*

 Dricker mera vatten och visar upp plymen på svansen.

 Luktar på en gammal stock.

Livet kan levas i slow motion också. Och det är inte sämre för det!

Så särdeles mycket "slow motion" är det inte när man badar med Alfred. Hämtar honom på dagis, då föräldrarna jobbar, och åker sen till badhuset. Där sitter två badvakter och pratar med varandra och har väl inte alltför mycket att göra. När jag kommer med Alfred tittar de lite storögt på mej och undrar:
- Va, är du ensam med honom idag?!


De befarade väl att de skulle behöva göra en o annan utryckning, när vildbasar'n från Bosvedjan satte fart *S*

Skojar bara. Det är ett rent nöje att bada med Alfred. Full rulle!

Leker med tvålen i duschen och har precis hur kul som helst. Sjunger och tvättar sej (och golvet och väggarna också, för den delen).

Om man inte går direkt till omklädningsrummet efter simskolan, utan badar en extra stund efteråt, då är det lugnt i duscharna och man kan greja lite extra länge på egen hand utan att trängas med alla andra barn som ska duscha samtidigt. Smart, eller hur?!

- Alfred, vill du låna min hårborste? frågade jag.
Svaret kom blixtsnabbt:
- Nej tack, det behövs inte. Jag har redan en perfekt frisyr!

Jahapp. Så var det med den saken.

Kommentarer

 1. Dette må ha vært en innholdsrik dag for deg. For her var det bilder av litt av hvert.
  Herlige Alfred, barn har ofte mange fine gull-korn som de sier/forteller og så er de så ærlige.

  Klart Tosca vil være i nærheten av mor, spesielt om du har vært på jobb og borte noen timer fra henne. Kjenner igjen bildene fra kjøkkenet, for har en slik hund jeg også..Thi!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dagen var lång och intensiv och jag var ganska matt efter badhuset. Men jag fick rätt mycket gjort och det känns bra.

   Alfred kläcker alltid ur sej så härliga kommentarer och jag vill gärna skriva ner, scrappa och bevara dem åt honom!

   Det är ju inte ovanligt att hundar är så där... i vägen i köket... men igår var det så tydligt. Var jag än var, så var hon där. Men så hade jag ju varit borta på jobb ett helt dygn också *ler*

   Radera
 2. Haha, hon måste hålla reda på dig när du är så dum mot henne och försvinner bara sådär!
  Ferdinand-Tosca är fin hon också!
  Och Alfred... han är sig lik, han!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är dumt av mej att jobba så himla mycket. Det tycker jag också *S*

   Tosca är fin hur hon än är och Alfred är fantastisk på sitt vis!

   Radera

Skicka en kommentar