Halvåret

Här har vi 6-månaders-Kakan. Tosca fyller Halvåret idag! Hurra, hurra, hurra! Grattis till alla syskon från oss!

Mattemänniskan är så dundergenomförkyld att hon går och lägger sej igen efter frukost. Det händer ju aldrig annars. Tosca roar sej själv under tiden. Det ser inte så illa ut på bilden, men det var "ganska" mycket skräp på mattan och faktiskt på resten av golven i huset också. Men alltså, vem får skylla sej själv, då? Om man tar in en hel vedkorg med precis lagom tjocka små träpinnar och serverar dem i Toscahöjd? Vad händer då, månntro? Just det. Svar överflödigt.

Och vad gör det om hon tuggar på lite pinnar? Inte ett dugg.


Detta hade kanske gjort någon annan lite ledsen, men nu är jag av den här sortens person som inte precis sätter något värde på små HP-rosetter från valpklass. Så det gör mej inget heller att den listiga, påhittiga Tosca själv packade upp ryggsäcken (som jag slarvigt nog lämnat stående på golvet) och tuggade lite på sin rosett. Ja, det är ju Hennes, eller hur?

Och i verkligheten är den naturligtvis lila. Jag vet inte varför den absolut envisas med att bli blå när jag fotar den?


Men hunden behöver uppenbarligen lite att syssla med, så hon slipper hitta på saker och ting själv. Vi åker ut till klubben. Jag behåller tajtsen på under ett par vindbrallor, på med fleecetröja under jackan också. Känner mej så otroligt frusen. Men efter att ha promenerat i ytterligt långsamt tempo håller jag på att rinna bort i svett. Den kroppsliga termostaten är uppenbarligen ur funktion.

Vad sägs om tekniken på gungan? Duktig tjej! Men, ärligt talat, hon tycker det är lite läskigt och jag får stötta henne lite på uppvägen och bromsa lite när den ska gunga över också. Jag vill ju inte att hon ska bli skrämd.

 En av dagens Pinnar Modell Större.

Medan jag fokuserar på dessa trädsvampar och släpper kollen på hunden i x antal sekunder kommer det naturligtvis två vandrande människor längre fram på stigen. Såååå himla kul, tycker Tosca och springer dit. Jag springer efter och blir så andfådd att jag flåsar värre än värst (det handlar inte om många meter här, men förkylningen tar verkligen knäcken på mej). De är dock inte det minsta hundrädda utan tycker bara att Tosca är en mycket trevlig och fin valp av vilken ras då? Briard??? Aldrig sett förut... *S*

 Höstgräsfärgad.

 Och så den obligatoriska älgbensbilden. Stolt liten vovve!

Kommentarer

 1. Grattis, grattis till den HåPittigaste Toscatårtan i hela världen. (Hm. Jag skulle ordvränga lite för att få till HP:t men det blev ju sådär, nära på lite oanständigt *fniss*)

  Kan se att hon firade grundligt på egen guldtass men pinnskräp går ju att städa upp. Bara hon låter bli sladdarna! Rosetten har helt enkelt fått ett helt eget personligt uttryck.

  Så duktigt hon trycker ner vippbrädan med framtassarna!

  Bra människor, de där ni mötte. Och sen tycker jag att du har varit förkyld färdigt nu. Hoppas att eländig hosta inte kommer efter utan att du snabbt blir bra igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sladdar har hon slutat med, hoppas jag. Hon var väldigt intresserad av dem när hon var liten, men nu är hon ju en Stor-Tjej!
   Jag tycker också att det räcker med förkylning. Två-tre dagar är mer än nog. Punkt slut.

   Radera
 2. ETT STORT GRATTIS TILL HALVÅRS-TOSCA!! Nog var det nära nog oanständigt... det däringa ordet Hillevi skrev!! :D
  Förkylningen ska du sparka ut på det bestämdaste!! Sen blir du frisk i ett nafs!
  Även jag oroar mig för den där sladden! Valpar glömmer så lätt!
  Kryapådigkram och lite kli till valpskräpet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag jobbar verkligen på att förkylningen ska dra dit pepparn växer och tror att jag gjorde helt rätt i söndags, som böjde mej för den och tog det löjligt lugnt. Man ska lyssna på sin kropp. Jag har sagt det många gånger åt andra, men har lite svårt att höra själv...

   Det är helt sant att valpar har kort minne och hon är aldrig i rummet med sladden på natten, till exempel.

   Valpskräpet uppskattade kliet, tackar! Och tack för kramen också! Du får en tillbaka!

   Radera

Skicka en kommentar