Fredagfys

De sa det idag... inget fredagsmys utan fredagsfys. "De" på badhuset, alltså. Så jag fysade allt vad jag orkade och blev alldeles trött. Tror att vedhanteringen sitter kvar lite i kroppen sen häromdagen också.

På bilden syns så kallade aqua discar som man använder för att öka vattenmotståndet och göra det ännu lite mer jobbigt. Puh.

När jag varit hemma och vi fått oss lite lunch åkte vi ner till Kvissle och medan Sture gjorde ett ärende på banken miljötränade vi andra två, Tosca och jag alltså. Jag behöver kanske inte så jättemycket social träning, men det gör Tosca *S* Vi traskade där på Affärsgatan och jag kände mej ganska nöjd. Hon hade ju inte kastat sej över någon enda människa och pussat ihjäl dem... tills det plötsligt kommer en kvinna gående rakt emot oss med bestämda steg och såg ut som om hon kände oss. Jag försökte febrilt sortera i kartoteket med "människor jag borde känna igen", men nej.., jag kunde absolut inte placera henne. Det är i och för sej inte så ovanligt, jag är urkass på att komma ihåg vad folk heter (men brukar kunna tala om vad deras hundar heter och vilken ras det är).

Nåväl. Kvinnan ifråga hälsar och frågar "VAR har du fått den där hunden ifrån?!" och för att göra en lite längre historia väldigt mycket kortare så visade det sej att även hon har en briard från Goblinwalley i Dalarna(!) OCH så bor hon här i Njurunda. Nämen, va?! Hade jag ingen aning om. Så kul! Kanhända kan vi kanske ses nån gång, tillsammans med vovvarna.

Allt detta gjorde såklart att jag alldeles glömde att jag kanske skulle kunnat dokumentera något litet från "byn". Inte en enda bild har jag från detta äventyr, alltså.

Fredagsmyset blev en prommis på samma väg som igår. Jag skippar den där vändplatsen och tar direkt in på den mindre stigen och går förbi den lilla sjön. Svanarna är kvar.

Ett litet svandun och ett stort näckrosblad. Vackert.

Mera vackert.


Några skrikande fåglar flyger förbi. Tosca lyssnar.

Vi traskar vidare. Lite längre än vad jag hade tänkt, egentligen, men det är ju så spännande att se vad som döljer sej bakom kröken. Och nästa krök. Och nästa. Och visst ljusnar det lite därborta...? Vi går dit och tittar!

Och yes! Vi kom fram på grusvägen. Det allra märkligaste är att där står hussen och väntar med bilen. Vi hade inte alls bestämt att jag skulle försöka hitta ut på vägen nån annanstans, utan det var meningen att jag skulle vända och gå tillbaka och så skulle han plocka upp oss där vi startade. Men... så här blev det. Otroligt! Och otroligt bra, för då slapp vi gå samma väg tillbaka, det är så tråkigt. Det hade dessutom blivit onödigt långt.

Klockan är bara sex, men solen går ner. Norrland.

Och snart är det vintertid = ännu tidigare kvällar. Men egentligen är det ju "normaltid", så jag ska väl inte klaga. Fint är det iallafall. Trots allt.

Annars roar jag mej för tillfället med att sy vantar. De är till salu, om någon är intresserad. 80 pengar per par vill jag ha, utom för de minsta barnvantarna och de största herrditona (de kostar 65 resp 90 kr).

Kommentarer

 1. Så flotte bilder. Så moro å møte damen son hadde samme rase hjemme og fra samme sted.
  Flink du er til å sy.

  Ønsker dere en god helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. God helg till er också!

   Det är kul att sy, men papperspyssel är ännu roligare... ja, mer moro, alltså! Har bara lite svårt för att ta mej tiden att smita in i pysselrummet nuförtiden, fastän jag har massor med foton som ligger här och väntar på att bli PL-sidor.

   Radera
 2. Vilka vackra kvällsbilder ni har hos er!!
  En redig hög med vantar har du sytt ser jag. Det är ju också roligt ...eller hur?
  Er lilla Tosca är inte såå liten längre ... men herre gud vad söt hon är!
  Skön helg till er
  Kram och kli

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det kul att sy och det är många som behöver varma vantar inför vintern, så jag tror att jag blir av med dem också.

   Tosca är en ganska stor dam nu, men liten på insidan. Busvalp! Gosvalp! Bäst-valp!

   Ha en härlig helg, hoppas att solen skiner på er litegrann!
   Kram å kli!

   Radera
 3. Vilken perfekt runda du har hittat! Kvällshimlen och sjöbilderna är verkligen vackra. Hm, nu måste jag nog skriva att nåt annat är allra vackrast men vad var nu det igen?! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju så trevligt med nya vägar och hit till Berga/Uddarna tar det bara några minuter med bil och sen kan vi traska omkring så mycket vi vill. En toppenhusse har vi, som skjutsar oss hit och dit och vart vi vill!

   Inte vet jag jag... vad det där vackra är som du tänkte nämna...???? *ha ha ha*

   Radera

Skicka en kommentar