Sköna söndag

Vi tänkte oss till Vedamon, men hamnade istället i Skärsätt. Har aldrig varit just här förut och funderar på hur långt det kan vara till den där stugan? Googlar när jag kommer hem och får veta att det är 1½ km från vägen... dit kan vi gå nästa sommar!

Stigen är mysig och skogen jättefin. Det är lugnt och fridfullt.

Tosca tar det lilla lugna idag. Strosar mest omkring och håller koll på läget.

 Fast en och annan fjäril...

... "måste" hon ju attackera, såklart! *S*

De tvåbenta plockar en liten, liten hink med blåbär. Det finns mycket mer, och större, bär hemikring, men när man ändå är i skogen kan man ju ta med sej lite hem ändå. Tosca äter bär, hon också, även om det inte ser ut så på bilden.

På vägen tillbaka hittar vovven detta ben. Vilken lycka! Hon bär med sej det en bit, men lämnar det sedan kvar i skogen. Så bra, så slapp jag "diskutera" huruvida man får eller inte får ta med sej såna upphittade saker hem. Det får man inte, nämligen.

 Så får Tosca vänta en liten stund i bilen medan jag lägger ett pyttevalp-trillapå-spår. Hon har inga problem med att lokalisera ATT det är ett spår, men gick på åt fel håll idag igen. Hon fick gå en bit innan vi klev av, gjorde en lov och kom ut på stigen åt andra hållet och alltså passerade spåret igen. Denna gång gick hon åt rätt håll och hittade sin leksak på slutet. Duktig!

Sen var hon inte så jätteintresserad av just den, utan ville gärna fortsätta i spåret... så vi får jobba lite på föremålsintresset och göra det lite mer spännande just att hitta saker. Hon är annars intresserad av att bära och greja med saker, så det bör väl inte bli något bekymmer, tycker jag.

En skön tur i skogen idag! Fint väder, ganska varmt och nästan vindstilla.

Kommentarer

 1. Härliga rävhopp hon gör, den guldiga! Spårade rätt också sedan. Men vad är en leksak när man hittat sitt slldeles första, storslagna ben - alldeles själv!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon laddar verkligen.... en låååång stund innan hon tar de där skutten. Lägger tillbaka vikten långsaaaamt på bakbenen och så PANG! exploderar hon! *S*

   Och såklart... en leksak?? Inte det minsta lilla spännande. Kunde ju åtminstone varit en husse?! *S*

   Radera
 2. Herlige bilder Cornelia.
  Slike turer langs fjell, skog og kyst er bare en energi lader og en uendelig ro som fyller kropp og sjel.
  Vi har hatt slike turer i helgen også. Ligger flere bilder på Mille sin blogg nå, hint, hint ler!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ni har så fin natur där på fjället! Och visst är det så att man laddar energi när man är ute tillsammans.

   Radera
 3. La dere i blogglisten til Mille. Håper det er greit?

  Trude.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, såklart. Jag gör detsamma, så kommer jag lite oftare på besök!

   Radera
 4. Vilken härlig tid ni fått med Tosca... så här långt!! Hon får upptäcka både det ena och det andra! Och snart har du henne i sängen kan jag tro... hon började ju lite fint!!
  Kram och kli!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt var ordet och jag kan bara instämma!

   Idag kom jag på mej att gå och längta efter hösten med leriga tassavtryck på golven och blöt päls som luktar... är jag knäpp eller? *S*

   Radera

Skicka en kommentar