Sagolik söndag

När hunden kommer med en hink tuschpennor och tycker att vi ska måla lite... ja, då är det nog dags att ta en promenad, eller?? Det verkar som om hon är aningen sysslolös, tycker jag *S*

Hussen skjutsar iväg oss en liten bit och så går vi genom skogen hemåt. Plötsligt kör Tosca ner näsan i en stigdelning, kollar lite åt ena hållet och drar sen iväg med full fart (hon går annars fint på löst koppel) åt andra hållet (hemåt).

Strax ser jag också det hon redan har känt med näsan... det går en människa med barnvagn därframme (och den har alltså kommit från vänster, där vid stigdelningen). Tosca får också syn på den och "behöver" sen inte spåra mera. Häftigt hur tydligt hon visade att de var något på G där!

Det är lite blött på slutet innan vi kommer hem och sen kör vovven en liten "rabattrensning" (tror tyvärr att våra fina löjtnantshjärtan är ett minne blott, de är väl uppgrävda) och då blir fötterna så här fina. Inte konstigt om man behöver dammsuga en och annan gång... eller??

Ett par mammor med vidhängande pojkar har lust att göra en liten fiskeutflykt och vi styr kosan mot Klampen.

Emil och Calle riggar fiskespöna samtidigt som det pågår nån sorts segling där ute (tävling, tror vi, för det går ett startskott, vilket inte bekymrar Tosca det minsta).

Vädret är helt underbart och vi bara njuter av sommarvärme och vackra vyer.

 Tosca viskar hemligheter i örat på Emil. Sötisar!

 M/S Medvind åker förbi medan grabbarna väntar på napp... Tänk, att vi bor så nära ett sånt här smultronställe?!

 Tosca äter sin lunchlåda och dricker vatten tillsammans med Johan.

 Vi tvåbenta äter medhavda mackor.

Och mitt i fikat får Calle en abborre! Hurra!

Johan har fotat...

 ... och här är han också den som håller i kameran.

 Johans porträtt av Tosca. Man kan konstatera att luggen växer, minsann!

 Ligger på span. Finaste!

Senare:


Johan, Tosca och jag går hem lite tidigare (ja, vi blir såklart hämtade med bilen av Sture från Klampen och hem) för att sno ihop lite middag. Men den yngre generationen behövde ta igen sej litegrann först... *S*

Vi sitter ute på altanen och äter och det blir både gott och trivsamt. Sen leker grabbarna med en frisbee, men Tosca får inte vara med (det blir för mycket spring och hets, tycker matten) så hon sätter sej helt sonika på trappkanten och tittar på. Är hon inte sööööööt?!?!

Kommentarer

 1. Nei så søt hun var med spannet med tusjer. Ler!
  Oppfinnsom liten jente.

  Så mange flotte bilder og for en flott natur. Alt fra skog til sjø.
  Ser på himmelen og fargen at dere også har hatt en flott dag i dag med sol.
  Moro å se alle de fine bildene, må nesten innom deg hver dag for å se....

  Lunsjen din så veldig god ut, nam, nam!
  Badet du i dag?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, idag badade ingen, faktiskt. Det var visserligen +18 i vattnet, så det hade gått, men just där vi var är botten inget vidare och tanken var aldrig att bada, bara att fiska lite.

   Det var en alldeles underbar dag med jättefint väder och trevligt umgänge!

   Vi hade med oss smörgåsar, både Vickan och jag, och sen bytte vi med varandra *S* Så kan man också fixa sin lunch! *ler*

   Ha det riktigt bra!

   Radera
 2. Hahahaha!!! Det var den roligaste sittbild jag någonsin sett!

  Klampen så nära är verkligen en lyxtillgång!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon satt sådär en lång stund, jag gick förbi, in och hämtade kameran, ut igen och hann ta flera bilder. Så det var inte en sekundsnabb liten "misstagssittning", utan hon satt verkligen där och tittade och verkade trivas med det *S* Guld-gullet!

   Radera

Skicka en kommentar