Höst?!

Jag har mumlat lite om höst här i bloggen och idag är det nog bara att konstatera att vi är där. Se bara på de här bladen/löven...

Vi tar en förmiddagstur på Klampen och jag ser det ena hösttecknet efter det andra...

 Hussen och hunden poserar, båda lika motvilligt.

 Den lilla hunden i stora världen.

 Som sagt var, den lilla, lilla hunden i den stora, stora världen.

 Den nya leksaken är med och jo, den flyter.

 Lite spring på stigen, men mestadels en förmiddag i lugnt och långsamt tempo.

Lite pälsvård, kloklippning och vägning (oförändrat sen förra veckan - bra, eftersom det gick lite väl mycket upp då, tyckte jag). Och så dags för en ny dos Frontline. Hoppas att det håller lite längre än en vecka den här gången. Det är bara för mycket fästingar i år!

På eftermiddagen åker vi till K-Rauta och köper några nya staketstolpar. De har 20% på hela sortimentet idag, så vi passar på.

När jag kommer tillbaka till bilen efter att ha betalat, så ligger hunden i den här sköna, avslappnade stilen. Notera den ljusrosa kaninen, som får sova under frambenet.

Bättre huvudkudde finns kanske, men Tosca ser ut att trivas. 

En 25-meters rulle stängselnät inhandlas också och när det har slutat regna ska vi nog stänga en bit till av tomten. Det blir bra, det här!

På hemvägen blir hunden och jag avsläppta vid Essviksvallen och vilken tur vi har, där spelar man lite fotboll idag. Fast hunden har kommit över fotbollsskräcken och tycker mest att det ser väldigt skojigt och spännande ut. En boll kommer farande rakt ut i nätet, men hon blev inte alls rädd, bara lite nyfiken. Så skönt!

Och så här ser hon alltså ut nu, 4-månadersvalpen.

Det är så härligt att ha skogen alldeles inpå knuten och här är vi snart hemma igen.

Kommentarer

 1. Ja nå tror jeg høsten har kommet.
  Her har det regent og blåst hele uken. Rognebærene henger på trærne og sommerblomster takker for seg en etter en. Litt trist, for sommer med lange lyse kvelder og netter er skjønt. Men så er det jo herlig med høsten også, naturen gir av seg selv og alle årstidene er jo flotte på vær sin måte.

  Så søt Tosca var der hun ligger i bilen. Mange fine flotte opplevelser hun får i løpet av en uke. Ser så nydelig ut naturen rundt dere.
  Skal dere gjerde inn hagen slik at hun kan gå løs hjemme?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tosca är ju med oss överallt, inne och ute och ja.. överallt, som sagt var.

   Jag tycker väldigt mycket om hösten, men den är så kort och övergår alltför snart i kalla, långa vintern. Och den är jag inte lika förtjust i.

   Vi hägnar in bitar av trädgården, ja... mycket för att en av våra grannar är så fruktansvärt hundrädd att hon knappt vågar gå och hämta posten, om utifall att Tosca skulle råka vara ute och vilja komma och hälsa.

   Ha det gott, Trude och Mille!

   Radera
 2. Kul att se bilder , ja nu går det fort mot hösten
  Själv har vi bytt frontline mot bärnsten halsband
  till hunden vi har bar plockat 3 stycken på en månad .
  älskar att se att det är fart och fläng och händer saker
  Hela tiden .Kramar från Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har hört lite blandat om bärnstenshalsband. Någon är nöjd, andra ser ingen effekt alls.

   Jag är själv egentligen inte så förtjust i att "förgifta" min hund med t ex Frontline, men gör det ändå. Nästa sommar blir det nog Bravecto, tror jag.

   Full rulle är det hos oss, men också många, långa stunder då vi kopplar av och har det skönt. Det är dock inte lika spännande att se på bild *S*

   Kul att du tittade förbi i den här bloggen, Titti!

   Radera
 3. Skön sovställning, det där, haha! Väldigt fint höstcollage också och den närmar sig väl men lite av det gula och röda får man nog skylla på torkan. Jag vill ju visserligen ha höst men inte frost innan taket är omlagt! Detta väder beställes härmed!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Torka?? Här har det regnat precis hela "sommaren", har du redan glömt det? *S*

   Höstväder är jätteskönt, det tycker jag också. Och myggfritt får det mer än gärna bli nu, omedelbums.

   Radera

Skicka en kommentar