Augusti-måndag

Hon växer, den "lilla" rara Toscan. Nu har hon blivit så stor att hon får äta ur "matbaren" och slipper ha skålarna stående på golvet. Aptiten är det absolut inget fel på heller.

Gräset blir klippt. Ansar det mesta längs staketet också och litegrann vid baracken. Skavsår på tummen av grässaxen, men det gör inget. Klippon krånglar, men vi har ju en Husqvarnaklippare också, så det löser sej. Den får nog ha sej en ordentlig genomgång, bästa Klippon.

Och så bakar jag bröd. Är lite trött på mina brödbilder själv, så idag leker jag lite med maten och bygger ett torn. Det står precis så länge att jag hinner få en bild på det innan det rasar *S*

En prommis i hemmaskogen just precis som den kemiska fabriken på andra sidan Ljungan kör igång sin månadsprovning av larmet. Det tjuter och tjuter och tjuuuuuuter och Tosca blir en gnutta störd. Vem tusan är det som tutar i min skog? Men det tystnar ju rätt snart igen och så är allt frid och fröjd.

Skuttar fram i kraftledningsgatan.

Better business' ägare och grundare är på turné i sin röda VW-buss och idag står Sundsvall på schemat. Såklart att jag passar på att hälsa på och prata lite mystery shopping med ett så genuint proffs. Från början gjorde hon alla shoppingbesök själv, berättar hon. Företaget har utvecklats "en del" genom (de tjugo) åren och har nu ca 10000 - 12000 aktiva "shoppers"! Och jag är en av dem.

Med sej hade hon också sin 6 månader gamla lagotto vid namn Caruso. En trevlig gosse. Jag borde tagit med mej Tosca! *S*


Vi har packat med oss det vi behöver och åker raka vägen till Mellansjö efter mötet med Better Business.

När vi kommer fram är grannen ute och hon blir så här jätteglad när Tosca kommer och hälsar på. Hej Sinikka! 

Vår lilla hund är inte så väldigt liten längre...


Det var högt vatten när vi var här senast och det är ännu högre nu. Grannarna har flyttat upp sina möbler en bra bit och för att ta sej fram till bryggan behöver man ett par rejält höga stövlar.

När Tosca har plaskat omkring en stund springer hon tillbaka upp till huset.

En tur bort till Hedsjön. Vi kan konstatera att stranden är nästintill obefintlig här också. En smal, smal remsa, bara, men man kan ha kul ändå!

En rolig Tosca-lek. Man står därupp på kanten, slänger ner framtassarna och glider på magen med tassarna först så att sanden sprutar. Man kan gräva lite när man kommer ner också, då blir det lite extra kul.


 Och näsan blir så härligt sandig! *S*

 Någon har glömt ett par brallor eller nåt och Tosca får tag i dem. HUR kul är det inte att springa runt som en tok med en megastor "kamptrasa" som slänger mellan benen?! Jo. Det är kul. Även när man trampar på trasan och slår kullerbyttor och frivolter. Upp igen och rusa vidare! Tjohooo! Tok-Tosca springer runt, runt och har så roligt som bara en briardvalp kan ha.

 Plask!

Blöta fötter precis i vattenbrynet.

Jag plockar en handfull hjortron. De är färdiga nu.

 Avslutar dagens inlägg med denna bild på Den Guldiga. Den Älskade.

Kommentarer

 1. Vilken ljuvlig hund!

  Lena

  SvaraRadera
 2. Ha! Ja, det var mig en smal strandremsa! Och jättestor har Den Guldiga blivit, så bra det syns på bilderna med grannen!

  Jag har aldrig haft en sån där matbar men glömmer aldrig lilla Trojas omåttliga stolthet när hon lyckades slurpa i sig vatten ur en sån (fast det fanns en skål på golvet också)!

  Jag tröttnar icke på brödbilderna - de inspirerar. Fast torn bygger jag inte - Ankan skulle bli allför lycklig om (= när) det rasar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju smal strand även i vanliga fall, men nu är det ju inget alls kvar?!

   Jättestor är hon! Och nöjd med att slippa böja sej ända ner till golvet för att äta (eller... det vet jag egentligen inte, hon verkar nöjd bara hon får mat *S*).

   Så bra att du inte tröttnar på mina brödbilder. Du verkar inte tröttna på kak-bilderna heller *S*

   Radera
 3. Å herregud å skjønn hun var på det siste bildet her...Smelt, smelt.
  Det gleder jeg meg til å se du scrapper, for dette bilde må du scrappe.....Ler!

  Klem Trude og Mille.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar