Bus-bäbisen i farten!

Vi gick en liten skogsprommis här hemma. När vi kom tillbaka ville Tosca väldigt gärna ner på "nersidan", men vi gick in på gräsmattan och där kopplade jag loss henne. Vi går ALLTID i koppel på vägen, för att hon ska vänja sej vid att inte gå dit utan (det funkar "sådär"... inte särdeles jättebra hela tiden, men nån gång kanske hon lär sej?).

Hur som helst. När jag kopplat loss henne tog det ungefär ingen tid alls, så pep hon iväg. Och det är ju okej så länge hon håller sej på tomten. Vad jag hade glömt var att jag hade hängt ut lite tvätt *S*

Och vad är kläder på ett streck, om inte prima hundleksaker/kamptrasor?! Man hoppar bara upp och väljer sej en lämplig trasa... *S* Min BH var det första Damen fick tag i. Synd bara att hon gått i diket hela vägen hem och slurpat i sej diverse lera, tydligen. För plagget ifråga var ju lindrigt rent när Tosca väl släppte det ifrån sej. Bara att tvätta om, alltså *ler*

I nästa sekund hade hon valt den randiga tröjan, som hängde här emellan... Sen fick hon helt andra saker att tänka på, för då fick vi Oväntat Besök.

Ut genom skogen kommer nämligen plötsligt denna vovve med vidhängande två människor. De hade råkat förvilla sej lite hit och dit uppe i skogen, men kände igen sej när det kom ner mot Bengt Lindströms (vår förra granne, konstnären, numera död) ställe.

Mattemänniskan vikarierade på mitt jobb förra sommaren, så det var ju ett trevligt återseende. Det blev kaffe och småprat och hundarna umgicks på ett klokt och vettigt sätt. Jättebra!

Sunt "hundprat" blev det mellan den 5-åriga och den lilla. Inte nåt tokbus, men lite lagom. Så perfekt.

När det oväntade besöket gick hem dröjde det en stund så kom det väntade besöket. Trevligt, men inte riktigt valpvänligt, så en del av dagens träning blev att ligga bakom grinden i köket och ha tråkigt. Nog så viktigt att kunna, faktiskt. Och det gick riktigt bra också. Duktig tjej!

Sent kom vi iväg till Mellansjö, men så var planen och den följde vi. Kom fram när det blivit riktigt mörkt och då blev det en liten prommis med Tosca, som nog tyckte att det var lite konstigt med allt detta mörker. Men hon gjorde det hon behövde iallafall och sen gick vi in och kojade.

Kommentarer

 1. Det är roligt att tvätta, eller hur, matte?!

  Vilket roligt besök, underbart vacker spets.
  Ha det nu alldeles underbart i Mellansjö!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lattjolajban att tvätta, jadå. Och det var uppenbarligen tokroligt att rusa omkring med min BH... *ha ha ha*

   Spetsen är en eurasier/isländsk fårhund och väldigt trevlig. Hoppas på fler besök i framtiden. För min del kan de gärna förirra sej hit bort både en och två gånger till.

   Mellansjö hann vi knappt dra efter andan i, så var vi på hemväg igen. Det är mycket nu...

   Radera
 2. Nå lo jeg godt når jeg så første bildet.
  Først tenkte jeg at hun hadde vært i skogen og funnet en underbukse...Ler!
  Men når jeg leser teksten din, ler jeg nesten enda mer. Kan se for meg hele jenta med en BH på slep, rundt i hagen deres i full fart.

  Så moro med hundebesøk, det er god sosialisering.
  Fine var dem begge to.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hundbesöket var toppen, helt enkelt!

   Och att plocka ner tvätt var alldeles kolossalt moro, tyckte Tosca *S*

   Radera

Skicka en kommentar