4-månaders-dagen!

Vi firar 4 månader idag! Inte med ballonger och tårta utan med utflykt till skogen. Alltid lika mysigt, vart man än tar sej.

Innan Tosca får kliva (läs: bli lyft) ur bilen gör hon "High 5" med mej. Innan vi åkte på semester var det bara en gosestund där på tröskeln, allt för att hon ska lära sej att inte slänga sej ut så fort man öppnar bakluckan. För nej, vi har ju inga grindar i den häringa Volvon. Än. Men hur som helst, sedan vi kom hem från semestern och Tosca återbördades från hundvakten, där hon lärt sej det här lilla tricket, så är det det som gäller innan man får komma ut ur bilen, alltså.


Visst är hon duktig?!

Vi går mot Skärsättsstugan och plockar ett och annat blåbär. Hade det varit just bären vi var ute efter hade vi hellre kunnat gå ut i skogen alldeles hemmavid, för där är det väldigt mycket mer gott om bär än här. Men nu var det utflykten som var själva grejen och bären av underordnad betydelse.

Tosca hittar ett ben till (det var ju här hon hittade sitt första för ett tag sedan). Troligen från samma skelett. Jag lägger upp det i en grenklyka så är vi av med det för stunden iallafall.

Kaffepaus, vilket hunden som synes struntar högaktningsfullt i.

Men paus, det tar hon. Just idag är hon så lugn och sävlig att jag nästan tror att hon är sjuk eller har ont nånstans eller nåt. Fast hon är antagligen bara lite påverkad av värmen, för det är verkligen varmt och kvavt idag också.

Stannar till på apoteket på vägen hem och införskaffar lite avmaskningsmedel. Det är nog dags för det.

Eftermiddag på hemmaplan. Jag rensar ogräs och Tosca har kul med en arbetshandske. Hon leker vilt med sej själv. Kastar handsken hit och dit, över sin egen rygg ibland (men det lyckades jag inte fånga på bild, såklart) och far fram som en tok. Nä, hon är nog inte sjuk ändå?? *S*

Fyra månader... har hon tappat några tänder, månntro? Jag måste bara kolla och jodå, det är små gluggar där nere i mitten! 

Och även om det ser ut som om jag bänder upp käkarna på henne, så är det inte alls så. Hon gapar snällt och jag håller bara öppet och stilla, så att hussen ska kunna fota. Otroligt samarbetsvillig var hon.

Jag har aldrig tidigare haft någon fästingplockare (utan plockat med fingrarna bara), men Toscas mjuka valpskinn och årets kolossala mängder med fästingar är ingen kul kombination. Nu har jag blivit vän med den här pyttelilla kofoten som är jättebra till de lika pyttesmå fästingarna (fast just den här hade gömt sej i skägget och hunnit äta sej lite fetare) som det kryllar av i år. Trots Frontline plockar jag x antal fästingar dagligen i den gyllene pälsen. Usch. Men snart är det höst och vinter och fästingfritt. Det blir ju skönt, på sätt och vis.

Tja, det var månadsdagen, det. Allt väl.

Fortsättning, efter kvällens tur till klubben:

Jisses! Det har varit helt folktomt på klubben varenda gång vi varit där hittills, men ikväll var det fullt med folk som uppenbarligen tränade en hel massa. Vi gick en runda i skogen och gjorde ett par inkallningsövningar tillsammans med en helt ny människa. Det gick som tusan till henne men tillbaka till mej? Äsch, sa Tosca, den här tjejen är myyyycket roligare än du och har myyyyyycket godare godisar också! *S*

Vi har som sagt var lite att jobba på kring det där med inkallning, det har vi.

Senare på kvällen fick jag ett infall (inspirerad av alla träningsnarkomaner, eller?), kilade ner i källaren och hämtade den gamla metallapporten. Det tog några minuter att presentera den på ett trevligt sätt för Tosca, men sen ville hon mer än gärna leka med den.

Vi gick ut i mörkret och jag kastade iväg apporten en liten bit, valpen sprang glatt ut och hämtade den till mej. Farten tillbaka var förstås mycket lägre än ut, men alltså... WOW?!! Sicken duktig tjej!

Ber om ursäkt för usla bilder, men ni ser ju vad jag menar iallafall.

Kommentarer

 1. Grattis med 4 måneder dagen Tosca.
  Så søt hun var der hun satt i bilen og ga deg high 5...Smelt!
  Skaumann/Flått som vi kaller det i Norge er bare helt pyton. Lurer litt på Frontline Cornelia, for jeg har gitt Mille det i år for jeg synes det klisser litt mindre i pelsen enn exspot. Men vet ikke helt hva jeg synes om erfaringen av Frontline, for jeg har plukket og funnet masse skaumenn på henne til tross for at jeg har satt middelet. Så nå lurer jeg på om det virker dårligere enn Exspot, for det har jeg god erfaring med tidligere. Hørte flere snakket om de nye tablettene mot skaumann som har kommet. Var to på gruppen min ( hundeklubben.) som hadde prøvd disse tabletten på sine hunder i år, begge hadde blitt syke. Diare i flere uker og mistet matlysten. Så tror jeg dropper å prøve disse tablettene, selv om de sa at hundene deres hadde ikke hatt en enste skaumann på seg. Har du hørt om disse tablettene mot Skaumann/Flått?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tosca hälsar och tackar för gratulationerna!

   Läs kommentaren här nedan ang tabletterna, Trude. Hillevi har använt på sin hovawart i år och allt har funkat som det ska. Många fästingar som kryper i pälsen, men de biter sej inte fast, har hon berättat.

   Jag tror att jag kommer att prova nästa sommar. Jag tror det. Exspot har jag inte använt, men Frontline brukar fungera. Det är kanske bara ett förfärligt "fästingår" i år?

   Radera
 2. Grattis på fyramånadersdagen, Tosca!
  Såg en fawnbriard i ett baksäte idag... såååå fin och givetvis tänkte jag på Tosca.
  Duktig liten fyramånaders också som kan briljera med "high five"!
  Inget kul fästingår alls. Fast Ankan slipper helt genom sin bravectotablett.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, såklart att du tänkte på Tosca *ler*

   Kanske vågar jag prova Bravecto nästa sommar. Jag tror det.

   Radera
 3. Duktig hon är med metallapporten! Bangar inte för något, den här hunden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon är speciell. Såklart. Och att hon skulle ta metallen var jag helt övertygad om. Har tänkt på den lite då och då, men inte kommit mej för att plocka fram den förrän igår. Och det var ju kul, tyckte Tosca *S*

   Men det vore ju trivsamt för alla om hon hade lust att komma när man ropar också. En sån liten grundläggande sak... *ler*

   Radera
 4. Tänk att hon hunnit bli 4 månader nu den lilla Tosca!! Hon växer så det knakar!! Jag ser det tydligt då det är så lång tid emellan mina besök på nätet!! Jag får allt skämmas över att jag inte tittar in oftare!!
  Men såna är ju mina somrar förstås!
  Det är skönt att se att ni har det bra och trivs med den lilla underbara Tosca!
  Kram och kli

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tänk så fort tiden går när man har så roligt som vi!

   Du har det du gör utan att hänga vid datorn, du Bibbi. Men du är varmt välkommen när du kikar in.

   Kram och kli!

   Radera

Skicka en kommentar