Mellansjö

Dagen börjar med att Tosca hämtar kammen, som vi använde en liten stund i går kväll. Jag tror inte att det är för att hon skulle vilja bli mer kammad, snarare tvärtom. Att hon vill tugga sönder den och aldrig mera se en sån. Det är inte så värst poppis med pälsvård, som ni förstår, men hon vänjer sej väl om vi är försiktiga och envisa.

Idag är det onsdag, så vi klipper klor och väger. Jisses amalia! Valpen har gått upp 1,7 kg sen förra veckan. Jag blir lite nervös att hon växer för fort och slänger iväg en fråga till uppfödare-Katarina. Hon lugnar mej med att så länge hunden inte är mullig (och det är hon verkligen inte, man känner revbenen lätt under skinnet) så är det ingen fara. Men alltså... vad hon växer!!!

Vi packar lite mat och kläder och beger oss till Mellansjö.

Jag klipper gräs och Sture inviger den nya 50-cm-vedklyven. Med den nya pannan kan vi ju elda längre ved. Jättebra, men den gamla klyven tog bara 30 cm ved. Det blir bra, det här!

Så blir det dags för hundlunch. Tosca får äta ur den här plastbyttan, som är lätt att ställa på vågen och väga frysfodret i. Jodå, nånstans har jag en foderställning med två rostfria skålar... jag ska bara leta reda på den. Den ligger i källaren nånstans, men jag minns inte riktigt var jag stoppade undan den.

Hur som helst... Tosca tuggar raskt i sej maten, blir förbaskad när den tar slut, SKÄLLER irriterat och tar sen helt sonika med sej byttan ut för att visa hussen hur otroligt snål med maten hennes matte är. Den som tittar noga ser att det ligger en torrfoderkula kvar i ena hörnet... det är den hon knaprar i sej på bilden nere till vänster sedan *S*

När hussen och hunden vilat en stund på maten drar vi iväg till Hedsjön. Folktomt som vanligt, skönt solsken och helt häääärligt!

En bra bit bort är det två människor som håller på att fixa med en flytbrygga. Spännande, tycker Tosca och sitter en stund och tittar intresserat.

Mitt på stranden rinner det ut en bäck. Väldigt extra lattjolajban! Tosca gör nåt mysko... ungefär som att "koka kaffe"... alltså stoppar ner hela nosen och blåser så det bubblar. Flera gånger. Hon är bra festlig, den här lilla hunden!

Sen gäller det att ha tungan rätt i mun (som på bilden till vänster) så man inte ramlar ner i bäcken när man ska ruuuusa därifrån! *S*

 Finaste fötterna!

Och när nosen är blöt... och man gräver i sanden, då får man finaste Sand-Nosen! Det blev bara de här två bilderna... sen tog hon ett jätteskutt rakt upp i famnen och kameran (bild nere till höger) *ler*

Tassavtryck.

 Vi har med oss en hel rad nya grejor hit till Mellansjö idag, bland annat en kaffebryggare och lite duschgrejor. Äntligen ska det bli av att vi gör i ordning duschen i vårt lilla, lilla badrum uppe. Kan ju vara skönt att slippa duscha i källaren, kanske?

Och så har vi fått ett "partytält" av Olle o Emma. Tack! Tänkte skaffa myggväggar till det, så kan man sitta ute även myggiga kvällar. Vore mysigt. Tältet är också med hit, men vi sätter upp det en annan gång.

Kommentarer

  1. Vaknade i natt och kunde inte somna om. Så hälsade jag på här och då var problemet löst: som en lycklig fullmåne guppandes på ett bulligt moln, fnissade jag mig till sömns!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du har sagt att du vill skriva en bok. Hillevi, GÖR det! Du har verkligen ordet, det skrivna ordets gåva. Jag skulle sträckläsa den, det lovar jag.

      Radera

Skicka en kommentar