Livet är en lek

Upp mot staketet ut mot vägen är det en liten backe. Tosca har kommit på att om hon tar med sej en boll dit upp, släpper den... så rullar den ner...

 ... och då kan hon jaga ikapp den! Superkul lek!

 Springa rakt in i kameran är ett annat kul bus *S*

Och arbetshandskar, jag har sagt det förut, är utmärkta hundleksaker!

Ytterligare en lek som Tosca hittat på själv är inte riktigt lika uppskattad av hennes människa. Den heter "jag-piper-ut-i-skogen-och-då-kommer-matte-och-hämtar-mej"-leken och går till precis som så. När inget roligare händer kan man alltid springa ut från tomten och hitta på nåt skojigt på egen tass...

Har hämtat det lilla spöket på vägen också idag, flera gånger. Hm.

För att råda bot på galenskaperna kör vi lite inkallningslekar. Husse får vara med och hålla i och jag springer iväg och tokar mej å det grövsta. Valpen kommer givetvis i fyrsprång och får beröm och godis. Men är jag roligare än en hel skog eller en väg full med "goda" små stenar? Tja... återstår att se. Vi får jobba vidare på det här, det får vi.

Några bilar har kört förbi idag också och med lite avledande manövrar och mycket beröm har det funkat bra. Även det jobbar vi vidare med. Kära nån... hon är faktiskt bara 11 veckor. Och på tal om det så har vi fått en vaccinationstid hos veterinären också, 12-veckors-vaccinationen. Nästa tisdag ska vi dit.

Och här har vi Toscas vackra pappa i Hundsport. BIS i briardens hemland Frankrike, det smäller högt, det!!

Kommentarer

 1. Jag tror att somliga kakmonster är lite stolta, särskilt bagaren... Ö

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bagarn har lite anledning att vara stolt, tycker jag.

   Radera
 2. Svar
  1. Och lom är det samma som kom, skriver du på telefonen kanske? *fniss*

   Radera
 3. Jamen, äsch, då! Ipaden är lika illa som "teflonen"...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tefloner ska man akta sej för, de stavar som de vill. Och paddor också, tydligen *ler*

   Radera
 4. Äsch... det var ju här jag skulle skriva om bilden... men det går nog bra ändå!!
  Klok valp som fixar att ta bollen till en kulle för att sysselsätta sig själv och få motion samtidigt! när bollen rullar ner! Fniss!

  Kram och kli

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alldeles väldigt klok och finurlig är hon. Jag har fått berättat för mej att det var just denna valp som klurade ut hur man kunde rymma ur valphagen också.. hmmm... jag tänkte mej en "hemma-hund", jag! *S*

   Men jag får ju försöka kanalisera all energi och påhittighet på bra saker, så blir det här en riktigt kul hund, tror jag!

   Kram å kli!

   Radera
 5. Förresten, vilken påhittig dotter han har, BIS-vinnaren. Komma på det där med bollen i backen... undrar vem som är best in show!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar