Lite jobb på en söndag

Börjar med Dagens Selfie, tagen av Alfred. Alltså, när jag var fyra år hade jag väl kanske inte precis nån större koll på kameror och sånt. Och någon selfie hade jag definitivt aldrig tagit... men barn av idag har andra referensramar och kan och vet andra saker än vad jag gjorde på "min tid". Herregud, det låter som om jag är från stenåldern, men riktigt så är det ju ändå inte?!

Det är så mycket kyligare idag att ingen riktigt känner för någon badstrand. Huruvida någon känner för att flytta vedträn och montera vedklyp vet jag egentligen inte heller, men "folk" nappar på Stures förslag och vi får jättemycket gjort på ganska kort tid.

Varmt och hjärtligt tack för hjälpen!

Vickan har donerat sin (och familjens, såklart) gamla kökslampa och här hänger hon upp den. Blir precis hur bra som helst. Nu kanske man ser korten när vi spelar 10 faser om vinterkvällarna. Så bra!

Tack Vickan, du är verkligen en händig kvinna!

Vi dukar fram rester från de senaste dagarna till lunch och det var minsann inte det sämsta. Mycket gott och tillräckligt att mätta alla magar.

Sen sätter gästerna igång att städa(!) och packa medan jag är ute och myser med Tosca. Nästan pinsamt att ha såna gäster... som bara jobbar hela tiden?!

Så åker gästerna hem och vi hade ju också den tanken, men så tänker vi om. Vad ska vi hem och göra, det är väl precis lika bra (eller kanske bättre?) här jämfört med hemma. Så vi lutar oss tillbaka och låter bli att packa ihop och stannar kvar istället.

Eftermiddagen går i ett lugnt och makligt tempo, men på kvällen vill Sture ta en liten tur med bilen. Vid Hedsjön stannar vi till för lite hundrastning, bara för att det är så fint där. Förutom att det är fint är det väldigt myggigt, men det syns inte på bilderna *S*

 Lattjolajban!




Det drar ihop sej med regnmoln och vi har inte mycket mer än hunnit hem igen, så brakar skyfallet lös. Väl tajmad liten utflykt, minsann.

Kommentarer

  1. Vad skönt för er att stanna kvar, ingen avis alls:)
    Tack för en härlig helg!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det var hur skönt som helst. Även om tanken var en helt annan från början.

      Tack själva, alltid lika trevligt att vara med er! Och tack för allt JOBB!!!!

      Radera
  2. Jag fick lite Toscaabstinens när det ar tomt här i lördags - men sedan rasslade det till! Har njutit av de somriga bilderna, den ljuvliga valpen och Alfreds uttryck flera gånger nu.

    Hedsjön ser mycket fin ut - också. Är den någorlunda nära? Överbefolkad verkade inte den heller vara.

    Härligt att bara kunna bestämma sig: vi stannar! Sommarfrihet!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det går ju så evinnerligt sakta med internet därborta i Hälsingland och det känns oftast som att jag har annat att göra när jag är där... därav dröjsmålet. Men jag förstår mer än väl att man kan få lite abstinens. Jag är själv helt beroende av henne, ju. Kan inte vara utan *S* Vill inte heller.

      Hedsjön är helt okej. Inte riktigt lika långgrunt och med mer sånt där brunsvart "trädskräp" på botten. Men det ser ju bara lite äckligt ut, det är inte dyigt och fastnar inte på huden eller nåt, så det är helt "ofarligt". Den ligger 2 km åt helt andra hållet. Man kan gå genom skogen på Idas hata-stig dit, en fin promenad. Nästa sommar... nu är det fortfarande bil som gäller om vi ska nånstans överhuvudtaget.

      Inga stränder där i Mellansjötrakten är befolkade, än mindre över-befolkade. Och det är så väldigt, väldigt skönt!

      Radera

Skicka en kommentar