Härliga hund! Med kvällsuppdatering

Det finns en tidning som heter Härliga hund, har jag sett. Det måste vara nån som har träffat en Tosca som namngivit den. Det tror jag! *S*

Vi tog oss en morgonprommis i solskogen idag.

Sedan var det dags att besöka veterinären. Jag valde, efter noga övervägande, Veterinärhuset. Har hört så mycket gott om dem, men vet inte riktigt vad jag tycker efter dagens besök. Hm. Men kan man bilda sej en uppfattning om något efter ett snabbt stick i nacken av en "tf veterinär"? Tveksamt. Tja... i och för sej kollade de ju chipmärkningen också, så jag hade med mej rätt hund. Det hade jag, sicken tur! TÄNK, om jag hade fått fel valp med mej hem från Gagnef för en månad sedan... vad skulle vi gjort då?! Jag bara undrar.

Så lyssnade hon ju på hjärtat också och det slog som det skulle. Bra, det också.

Vovven fick förstås också ställa sej på vågen och jag kunde lättad konstatera att den här veckan (eller egentligen 6 dagar, för jag vägde i onsdags) har hon bara gått upp 6 hg och det känns lite mer lagom än förra veckans 1,7 kg!

Sen körde vi bil... dock inte Fågelvägen, den hittade vi när vi kom fram till Stugun, där Sture skulle göra ett litet uppdrag.

Otroligt vackert i omgivningarna och Tosca får sej en dos koppel- och miljöträning. Dricker vatten i sjön gör hon också. Gott, gott!

 ALLT måste inspekteras grundligt,

 Som sagt var, vackert var det där!

Och eftersom jag behövde en toalett besökte jag macken... vilken överraskning det var att komma in på deras toa! *S* "Något" annorlunda var den... Det fanns till och med en gästbok(!).

Några mil senare stannade vi för att inta vår lunchmatsäck. Och här i Norrland kan man då konstatera att surströmmingen växer på träd! Åtminstone här i Gällö-trakten.

Även här får Tosca komma ut en stund och se sej omkring. En sjö = fotbad igen. Myyyysigt!

Tidigt på eftermiddagen kommer vi fram till Mellansjö och efter en kort promenad tar sej Tosca an rabarbern. Den behövde visst ansas litegrann?

Sen tog vi och klippte klor och det ändade med ett smärre blodbad, då jag klippte i pulpan på en av klorna på sporrarna bak. Pyttelite, såklart, men mer blod än man kan ana. Ingen fara för hunden, dock. Hon bråkade mycket mer när framtassarna skulle fixas, när vi kommit bak till sporrarna hade hon för längesen gett upp och lagt sej tillrätta i mitt knä. Att jag klippte som jag gjorde sa hon inte "pip" för ens.

Men jag får skärpa mej till nästa gång.

När Tosca sovit lite på kvällen ger vi oss ut i regnet för att titta om hjortronen är på G. Det är de, men ännu långt ifrån mogna. Att gå på en myr är såklart en helt ny upplevelse för blötdjuret. Hon är en liten aning tveksam från början och vill gärna bita mej i stövelkanterna mest hela tiden. Och då är det rätt svårt att gå... både för hunden och mej *S*

Sen kommer hon loss och igång och kör huvudet ner i mossan, sliter stycken och slänger iväg. Kul, kul! Som ni ser, så blir man rätt blöt om nosen. Och om kroppen också, faktiskt.

Det regnar som sagt var. Vi går ner till sjön och kollar lite när vi kommer hem igen.

Höstkänsla. Men det är juli. Den kallaste juli i år.

Mys. Mys. Mys.

Det bästa som finns... guldklimpen ligger i mitt knä och vi har det så gott tillsammans.

Kommentarer

 1. Vaskad och klar... i fler bemärkelser än en. Fin utflykt blev det och doktor Herriot finns inte överallt, särskilt inte i semestertider.

  Åh, Mellansjö igen! Ha det allra bäst där. Härhemma blev allt gräs klippt innan regnet... nöjd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, nån Herriot har vi inte här och jag vet inte hur jag ska välja i fortsättningen. "Min" veterinär har haft semester mm flera gånger när jag behövt henne. Nackdelen med en liten, familjär och bra klinik. Fördelen med den stora är att de har öppet. Men... ja, du vet ju själv hur det är med de större...

   Jag får fundera vidare och hålla tummarna för att jag inte behöver nån veterinär förrän till 1-årsvaccinationen!

   Mellansjö är regnigt, grått och kallt. Och inget gräs blev klippt, kanske mest beroende på att vi inte tog med nån klippare *S* Det får bli nästa gång.

   Radera
 2. Så herlige bilder Cornelia og så mange.
  Første inntrykket av dyreklinikken, dyrlegen, kontakten mellom dyrlegen og hunden den god følelsen kommer fort. Ikke alltid lett og sette ord på hva man ikke helt likte, men mage følelsen stemmer ofte.
  Så bra alt var vell med Tosca, Uff, så ekkelt med kloen, men så fort gjort å klippe galt. Virker jo som hun ikke brydde seg så mye om det.

  Ha en god natt til dere to.

  Trude og Mille.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du, Trude... det blir väldigt många bilder nuförtiden *ler*

   Klon var det inga problem med alls sedan, så det bekymrar varken mej eller Tosca. Vi får se framöver vilken veterinär vi väljer. Det är inte så enkelt, men magkänslan brukar vara att lita på! Men i semestertider kan man ju kanske ändå inte få en helt rättvisande uppfattning.

   Ha det fint!

   Radera
 3. Ja, sommartid har ju inte jag heller lätt att få tag på min veterinär, så är det. Men den här föll väl som en fura hon också - det måste man ju!

  Gå på en myr, ny toscansk upplevelse! Så roligt hur hängde i stövlarna - tryggheten - innan hon vågade själv. Och myspyset på kvällen, då! Din fleece får det verkligen att framstå som lite kyligt men på SMHI sa de att julitempen var över medel! Mest beroende på de där dagarna i början av månaden, då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja... det var väl just det... att hon inte tyckte annat än "söt valp", typ... Hon borde varit MYCKET mer entusiastisk! Jag menar, ingen kan väl motstå sötaste Kakan?!?!?!?

   Det var kallt och vått och ruggigt och att då krypa in i Stures jättestora, jättesköna fleece är skönare än skönt.

   Jag har också hört att det är varmare än normalt... fast det känns inte så!

   Radera

Skicka en kommentar