Gottis-lördag

Börjar med godbiten från Briardklubbens utställning i Ö-vik. Pappa Ikaros (Goblinwalley Shut up and dance) blev BIM och Kirmix Quantanamera fick den rödgula rosetten. Grattis till er båda!

Foto: Therese Berglund


Jag chansar, hoppas på fint väder och hänger ut tvätten på strecket...

 ... en kort stund senare (innan jag hunnit fram med kameran) har den lilla rackarhunden varit i farten. Hon hoppar högre än man tror, minsann! *S*

Oskyldig till tusen och "har inte en aning" om hur strumpan hamnat här??? *ha ha ha*

Det här är ju ingen vidare bild, men grejen med den är bron i bakgrunden. Vi bor ju i Sundsvalls kommun och här är den nya Sundsvallsbron förevigad tillsammans med Tosca. Spännande, eller hur? Eller kanske inte. Välj själv.

Hittar på ett nytt ställe för att skapa lite omväxling. Tosca har utökat reviret hemma och pyser iväg ut i skogen med blixtens fart mest hela tiden. Inte bra. Här har vi tagit bilen till Vallen (fotbollsplanen här på Essvik) för att få se lite nya vyer, lukta på lite nya dofter och bli lite trött i huvudet helt enkelt. Vi kommer att gå här miljoner gånger under våra år tillsammans för det här är ju gångavstånd hemifrån, när hunden blivit lite äldre.

11 veckors-valpen ser ut såhär när hon ställt sej själv för att kolla in tre hundar som leker på gräsplanen. Den ena är en 10 veckors foxterrierkille. Jag pratar lite med människan och säger åt henne att jag gärna träffar henne o valpen om ett par veckor, när båda är vaccinerade. Hon tycker inte att det är så värst viktigt, men jag tycker det, jag. Skulle aldrig förlåta mej om något skulle hända för att jag har varit slarvig med en så enkel sak.

Men det vore superbra med en lagom gammal lekkamrat till lilla Fröken!

Sedan hittar Tosca ett riktigt härligt dy-hål och mamma-generna slår igenom på allvar. Sånt här tycker mamma Embla också om... ju lerigare desto bättre, tror jag.

Detta är ingen strumpa, även om man skulle kunna tro det. Nej, det är Toscas alldeles första lördagsgodis, ett tuggben. Kanske är det bra att ha något att sätta de små, vassa tänderna i... förutom mina händer, armar, byxor och hälsenor, då.. *S*

Och sekunden efter att jag lade ut detta fick jag av kloka Hillevi veta att just såna här vita tuggben är giftiga! Jag byter ut det mot ett brunt med det allra snaraste. Självklart, för inte vill jag att min stackars lilla guldklimp ska behöva tugga på giftiga tuggben. Och när jag en stund senare googlat lite på tuggben i största allmänhet så vete 17 om jag tycker att hon ska äta tuggben överhuvudtaget... huuuu! Så mycket läskigt som finns att läsa om just sådana. Får nog ta mej en allvarlig funderare på det här.

Måste bara bjuda på den här bilden av Tosca, som parkerat sej invid soffan, under hussens ben som ligger på bordet. Skön sovstil, eller hur?!

Kommentarer

 1. Äsch, vad dumt det känns... hade ju inte sett detta innan mitt mail... Tosca kommer förstås att leva fullt ut ändå men dessa hudben är ändå inte ok - framställningen är... skit, rent ut sagt. Mina hundar har fått många såna också men så gick jag lite på djupet och så drabbades du. Förlåt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förlåt?!!?!?!

   Nu ÄR du bra dum! Det fattar du väl att jag vill min valp det allra bästa och när jag inte tar reda på saker och ting själv, så är jag bara dej innerligt tacksam, att du upplyser mej om sådant som jag inte vet.

   Så Hillevi! Du har min fulla respekt och jag tackar dej varmt och innerligt för att du är precis den du är och att du delar med dej av kunskaper som jag saknar! TACK! Och kram!

   Radera
 2. Lille søte Tosca.
  Moro å se alle de fine bildene av henne, full av liv slik som de fleste valper er.
  Flink du er som sosialisere henne med mye nytt og andre lukter. .
  Uff, slike tyggebein har jeg litt respekt for, jeg hadde en ekkel episode med min første hund som var ca 12-uker, det satt litt skrekk. Så her får Mille ikke noe slikt, kanskje jeg er rar? Faktisk er det beste mine hunder får og har fåt, så enkelt som harde store tykke brødskalker....slike som ligger fremme i brødkurven i flere dager. De er gode å tygge på. Men sikkert noen som mener det ikke er bra, men for mine har det fungert utmerket.

  Takk for at du deler så fine bilder Cornelia. Jeg har jo ikke hilst på go jenta de, men med flittig bilder og tekst synes man at man kjenner hunden litt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också varit med om hundar som bitit loss bitar ur tuggben och satt i halsen och det är riktigt otäckt. Grisöron och sånt ger jag aldrig, av just den orsaken... lätt att sätta i halsen. Jag tycker inte alls att du är konstig, Trude.

   Så moro att du tittar in och följer lilla Toscas framfart i livet!

   Radera
 3. Men åh så söt hon är, de där små sylvassa gaddarna kan jag riktigt förnimma hur de känns.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack och lov så byter hon snart ut dem mot lite trubbigare permanenta tänder och då brukar ju värsta "bitigheten" gå över också.

   Och söt... ja, det är hon! *S*

   Radera
 4. Nu när jag kommit över chocken av mitt besserwisserinlägg så måste jag kommentera resten också! Tänk, sådan fin pappa Tosca!

  Bron... kommer ihåg dina bilder när bron stack ut halvvägs, det såg lite otäckt ut. En historisk dokumentation här! ;)

  Vad roligt med tjuven. Heeelt oskyldig till strumpstölden! Min barndomshund, chow chowen Hongkong, gjorde också sånt OCH grävde ner bytet!

  Det kan ju bli jätteroligt med en jämngammal lekkompis framöver!

  Sist men inte minst: hon är söt med sitt stora tuggben, det ÄR hon!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Foxterriervalpen var kvar hos uppfödaren (människan jag träffade, alltså) pga ett sent återbud, så han ska säljas när rätt köpare dyker upp. Men kanske blir han kvar ett tag och vi hinner träffas någon gång. Det vore nyttigt, förstås. Annars får jag väl söka mej andra kamrater, har ju t ex brukshundklubben här strax intill. Något lämpligt "offer" kan vi kanske hitta där?

   Söt är hon, i alla situationer! *S*

   Och igen, jag är bara, bara tacksam för alla upplysningar som du ger mej. Bergsäkert!

   Radera
 5. Idag visade jag den bilden här hemma och berättade att ni köpt just en sån valp... men jag visste ju inte att det var Toscas pappa! Han ser väldigt stilig ut!! Mjölktänderna är inte roliga och det är väldigt skönt när de faller bort en efter en!

  Härligt valpiga bilder i alla situationer... blöta som torra!!

  Kram och lite kli till Tosca!

  SvaraRadera
 6. Idag visade jag den bilden här hemma och berättade att ni köpt just en sån valp... men jag visste ju inte att det var Toscas pappa! Han ser väldigt stilig ut!! Mjölktänderna är inte roliga och det är väldigt skönt när de faller bort en efter en!

  Härligt valpiga bilder i alla situationer... blöta som torra!!

  Kram och lite kli till Tosca!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han är väldigt stilig! Och STOR som ett hus. Jag fick mej en ordentlig påminnelse, när jag träffade honom, varför jag inte vill ha en hanhund. De är alldeles för stora för mej. Och så hanhundstemperament... nä, tacka vet jag små tjejer! *S*

   Kram å kli!

   Radera

Skicka en kommentar