En dag till i livet... Varning för otäck bild längst ner i inlägget.

Här kommer Tosca på morgonprommis i skogen. Jag har ropat på henne... men det är långt ifrån alla gånger reaktionen blir så här. Många gånger är det mer intressant att stanna kvar där man är... Inkallning är något vi behöver träna på.

Men de gånger hon kommer som ett skott är hon iallafall noga med att sätta sej och titta mej i ögonen *S* Just den här gången blev det lite krångligare än vanligt, då hon tyckte att jag blockerade hela stigen, så hon var tvungen att klättra upp på en liten sten strax intill och sätta sej där! *S*

Idag har vi, på veterinärens inrådan, satt Frontline i nacken på lilla fröken briard, för att slippa alla dessa fästingar. Jag hoppas att det hjälper.

Hemma håller rabarbern på att "göra höst"...

 ... medan tistlarna växer och frodas. Visserligen bor vi på Tistelvägen, men det innebär inte (tycker jag) att trädgården behöver översvämmas av tistlar överallt. Så jag drar upp ett gäng, det blir en försvarlig hög!

Arbetshandskar är ett måste när man hanterar dessa taggiga "blomster" och vad Tosca tycker om just handskar, det vet vi ju sen tidigare. Bästa leksaken!

Mellansjöväskan är packad och Tosca parkerar sej med hela kroppen intill, så att vi inte ska kunna smita iväg utan henne. Sötis!

Jag bakar bröd och kokar potatis, som ska bli till potatissallad en annan dag, och så drar vi iväg IGEN. Mycket bilåkande den här veckan...

Halvvägs till Mellansjö ligger Lomtjärn och där stannar vi till för paus. 

Det regnar och här droppar det från taket. Tosca dricker ur "kranen".

Familjen Öhlén/Nordin hinner ikapp oss här i Lomtjärn och Johan väljer att åka med oss resten av vägen.

Jag har fyndat en hundleksak för en tjuga på Biltema. En hård plastboll som man kan stoppa godiskulor i och som dessutom har ett par olika pipljud, som låter lite då och då beroende på hur bollen rullar. Otroligt roligt, tycker Tosca.

Efter en supergod taco-middag, designad av Vickan, blir det kväll i Mellansjö. Vackert är det, precis som vanligt. Vi spelar lite kort och har det mysigt.

Mysigt, som sagt var. Ända tills Johan ska gå och lägga sej, snubblar på en foppatoffel i hallen, får kompostgallret (som ska hindra Tosca från att trava upp för trappan till övervåningen) på lilltån och skär sej rejält. Aj, aj, aj! Vi plåstrar efter bästa förmåga och Vickan ringer 1177 för lite rådgivning. De säger att det ska tvättas, plåstras och hållas lite koll på. Ont.

Kommentarer

  1. Dumma foppatoffel! Hoppas att det läker fort och bra och tur att det inte är bästa badvädret just nu!

    Ankan hade också en sån där aktivitetsboll som lät... som en anka, tror jag!

    Skönt att Tosca är duktig på att åka i bilen - det blir ju lite turer! Välförtjänade också - jösses vilken tistelhög!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och då har jag bara dragit lite tistlar kring uthusen (det finns fler) och i en liten slänt där det borde vara en rabatt... jag har sagt det förr och säger det igen: Någon trädgårdsmänniska är jag inte och har inga som helst ambitioner att bli heller.

      Ja, kanske är det ankljud i bollen, och nåt annat ljud också. Nyhetens behag har dock avsvalnat betydligt. Tror att bollen får bli kvar i Mellansjö, så är den lite "ny" när vi kommer hit och blir kanske lite mer intressant då?

      Kan bara hålla med dej angående badvädret. Fint att man inte alls "behöver" bada just nu, så får tån läka i lugn och ro. Den gör nästan inte alls ont längre, säger Johan. Det känns bara som att ha lite gräs i foppatoffeln, påstår han *S*

      Radera

Skicka en kommentar