Söndags-sol

Efter gårdagens gråväder var det underbart att vakna till en dag med blå himmel och sol. Jag skyndar mej ut och tar den här bilden av vyn över sjön. Den är likadan som på många, många andra bilder men jag tröttnar aldrig. Det är såååå vackert!

Efter en ordentlig frukost går vi ut och jobbar lite mera med vedhögen vår. Det är en del som behöver flyttas in under tak för att torka ordentligt. Annars har vi ju inget att elda med i vinter och det måste vi såklart ha! Emil är mycket flitigare än vad det ser ut på bilderna och vi får mycket gjort på kort tid.

Tack för hjälpen, Emil!

Det är så varmt och skönt och vi sitter ute och äter lunch. Crèpes med champinjonstuvning. Fast Emil är inte så förtjust i svamp så han får rester av köttfärssås i sina istället. Alla nöjda och glada.

 Vi spelar Kunskapsjakten igen, för Emil VILL vinna. Det gör han inte, för nu är det Stures tur att triumfera med sina frågesportkunskaper. Lite kortspel hinner vi med också medan diskmaskinen tar undan det sista vi har smutsat ner. Sen packar vi ihop och åker hem efter en riktigt mysig helg i Mellansjö. Imorgon börjar Emils sista vecka i grundskolan... på fredag är det betygsutdelning och sen hägrar ett långt och skönt sommarlov. Man kan bara glädjas med honom, vilken skön känsla!

Kommentarer

 1. Ja, fantastiskt vacker, är den, Mellansjö(n?). Mycket fick ni gjort också och gräset blev klippt (ser jag mellan altanspjälorna). Blivande kocken får experimentera med svamprätter, då kommer han nog att lära sig uppskatta den delikatessen. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den heter Mellansjön.

   Gräset klippte jag redan på fredagen, innan allt regnet kom på lördag. Väldigt nöjd med det, men gräsklipparen lade i stort sett av på slutet. Måste få nån gräsklipparkunnig att ta sej en titt på den.

   Den blivande kocken är ju inte blivande kock, utan blivande bagare... *ler* så det vete katten om det kan bli nån svampätare av honom ändå.

   Radera

Skicka en kommentar