Magisk morgon och hoppsan! som det kan bli!

Vi har begåvats med en valp som sover lugnt hela natten (ja, utom den där natten när hon var uppe och välte ett kompostgaller och höll på att skrämma ihjäl både mej och sej själv). Hon sover till klockan halv fem, ungefär. Jag har inga problem alls med den tiden, tvärtom... jag är faktiskt ganska morgonpigg av mej. 

Idag var det rent av magiskt vackert. Termometern visade +3½ grader och sjön var såklart varmare, så ett vackert dis låg över vattnet samtidigt som solen försökte skina igenom.

Vackrast är förstås den fyrbenta där på bilden, men...

... det här är inte så illa heller.

Ut över sjön såg det ut såhär.

Och på grannens brygga försökte jag få Tosca att posera fint. Det tyckte hon var ett rätt fånigt påhitt.

Efter morgontoan går vi helt enkelt hem och sover vidare och tre timmar senare är det dags för frukost på altanen. Det är då ca tio grader varmare och ännu mer sommar ska vi få denna underbara söndag!

 Frukostspan över gräsmattan.

Förmiddagens lilla utflykt företas med bil till Hedsjön.

 Makalöst spännande ställe. Sanden rullar lite och det är hur kul som helst.

 Tjohej, här kommer Tosca!

 Och här!

 Lyssnar spänt på dubbelbeckasinernas speciella läte en stund...

 ... sen tar lusten att gräva över *S*

Ett galet rejs "runt, runt och runt" på valpars helt okontrollerade vis slutar med att den lilla stollen springer rakt ut i vattnet! Det var INTE meningen och jag hann tänka att "nu måste jag i och fiska upp henne, innan hon drunknar" men hon tvärvände och kom upp lika snabbt igen. Det är långgrunt och badtemometern sa faktiskt hela 15 grader, så det var väl ingen fara, egentligen.

Men oj, så snopen hon blev när hon hamnade där ute i det våta, utan att ha en aning om hur det egentligen gick till. Lite, lite låg ett par minuter efter det ofrivilliga doppet, sen var hon igång igen. Inte så att hon badade men iallafall gick längs kanten, drack lite vatten och kutade omkring på stranden.

Vilka äventyr det kan bli i lilla valpens liv?!!

Kommentarer

 1. Vilka underbara dimbilder! Här var det också en kylig morgon men jag har längre till sjön jag. Hur år det med rumsrenheten? Det verkar som hon fattat väldigt snabbt och du varit påpasslig. Ankan var sån men definitivt inte Embla.

  Resten av valpbilderna är ju bara så åh! Att du hinner med med kameran! Den sista hoppbilden ur vattnet får du se till göra något med, en fondvägg eller så! ;) fantastisk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En fondvägg med Tosca *fniss* Kanske skulle hussen tycka att det var aningen överdrivet.. *S*

   Morgonen var något att minnas, så friskt och skönt och vackert. Ska skriva en rad om rumsrenheten idag. Återkommer!

   Radera
 2. Dimbilderna är kanonfina... såna får jag aldrig för jag sover för länge!:D
  Du har fått många fina bilder på ert lilla odjur!! Kikar du genom kameran hela tiden tro? Badbilden är helt underbar!! En fondvägg vore nåt! :D
  Duktig Tosca som sköter sina behov ute... för det mesta!! Inte dåligt av en så liten valp!
  Kram och kli

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi sover inte så länge... fast hon kan tänka sej att somna om, som sagt var, efter första morgonturen. Men vackert är det, den tiden på dygnet.

   Hon är så exemplarisk. Emellanåt *hihi* emellanåt är hon bara som en liten vasstandad tigerunge...

   Kram å kli!

   Radera

Skicka en kommentar