Mellansjö

Efter vattengympan åker vi och försöker byta en av mina födelsedagspresenter, men tyvärr har jag en för gammal version av android i min telefon, så det finns inga "såna" som är kompatibla med den. Häpp. Inget att göra, alltså, så jag får helt sonika lämna tillbaka presenten. Känner mej som en otacksam människa, men det är jag inte!

Sen åker vi mot Mellansjö och här passerar vi hägnet med hjortar. Det är långt ifrån alla gånger man ser några djur där, men idag var de samlade. Många, många!

Vickan skickar en bild på sin nya jobbkompis :) Johan har gjort en ny liten mus i slöjden. Gullig!

Öppet vatten! Åtminstone en bit ut, sen ligger det en isremsa och sen är det öppet vatten igen. Skickar bilden till Emil, som meddelar att han nog ändå tänker bada i slutet på maj. Inte just nu... *S* Hans mamma meddelar att hon tycker att han är en vekling. Jag tycker att han är ganska klok, jag.

Tar mej en promenad på Idas hata-stig, för att se om det finns någon snö kvar. Det gör det i stort sett inte alls. Någon enstaka liten fläck, bara.

Här passerar jag, som synes, Stora Stenen.

 Strax efteråt blir stigen någon smalare och mindre.

Går utöver udden också, måste kolla allt nu när snön har försvunnit och man kan ta sej fram igen. En trana hinner flyga iväg innan jag får fram kameran, men kanadagässen fastnar på bild iallafall.

Här blir udden smalare och smalare och man har vatten tätt inpå på båda sidorna.

Är så fascinerad av dessa enorma tallars lika enorma rötter, till stor del ovan jord.

Nu ska vi mysa lite i här i Mellansjö!

Kommentarer

  1. Den där smala udden har du inte visat förr, tror jag. Fint!
    Ha det så bra där i Mellansjö!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Äsch, det måste du bara ha glömt, för ute på den där udden har jag varit ungefär en miljon gånger... ju!

      Radera
  2. Underbara bilder, får Mellislängtan:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är bara att fara, vet du. Huset är städat, men lakanen är de ni har sovit i... välkommen!

      Radera
  3. Hej Cornelia!
    Så vackra hjortarna är:) Så söt musen blev;) Vackra natur foton från Mellansjö, Läckert när man ser att udden blir smalare o smalare. Det måste vara häftigt att promenera där:)
    De där tallrötterna såg nästan lite spökliga ut! Det är inte lätt att fånga fåglar på flykt! Men du lyckades jätte bra:))
    Hoppas ni fick en trevlig helg:)

    Kramizar Marie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är jättefint ute på udden, men den är just precis det... en udde... så man får gå samma väg tillbaka, om man inte vill simma ut till ön som ligger just utanför. Men så här års vill man inte det! *S*

      Radera

Skicka en kommentar