Påskafton

Hasse ska jobba idag, så han drar iväg mot Sundsvall redan efter frukost. Vi andra njuter av det härliga vädret och grabbarna leker med skotern. Deras glada skratt ekar över isen.

 Hoppsan! Johan har visst ramlat ur pulkan utan att Emil märkte det *S*

 Johan får lite assistans av morfar. "Så här ska du göra."

Grannen kommer ner med sin skoter, som Emil får låna och så kör grabbarna en stund tillsammans. På grannens skoter finns en hastighetsmätare och Emil meddelar att han minsann kommit upp i 60 km/tim och frågar Johan hur fort han har kört. Det vet han inte så han drar iväg en runda till för att kolla... kommer tillbaka och talar om att han också har kört 60 km i timmen.
- Eller, förresten... det var nog ungefär 65!

*ha ha ha* Ja, det var det nog. Eller? *S*

 Emil bakar surdegsbaguetter till lunchsoppan, som vi avnjuter på altanen. Helt härligt!

Så blir det eftermiddagsprommis i vanlig ordning innan det är dags att göra påskmiddag. Allt måste finnas, men det mesta är kvar när vi ätit klart och då återstår ju att försöka "montera in" det i kylskåpen igen. Det blir rester ett tag framöver...

Det är så fint ute, så vi måste ut igen efter maten. Johan klättrar i häggen. Den hägg, som vi bestämt oss för att såga ner för att den helt enkelt inte är frisk. Den har krulliga blad och har inte blommat alls som vanligt på flera år. Tråkigt, men sant.

Så traskar vi iväg på ytterligare en promenad över isen. Det är hårt och fint och det har slutat blåsa. Riktigt skönt är det.

Kvällen avslutas med spel av olika slag. Här är det Kunskapsjakten, som Emil vinner i lag med Sture. Johan och jag kommer sist.

Kommentarer

 1. Vilken fin påskafton med härligt väder! Sånt var det inte här.
  Mat i stora lass och allra godast ser de där baguetterna ut - han kan han, Emil.

  Önskar en lika fin påskdag och att ni slipper snön som faller här!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vädret var jättefint, men kanske lite lite blåsigt. På påskdagen blev det ännu finare!! men då var vi ju tvungna att åka hem, eftersom jag skulle jobba. Typiskt.

   Och yes... han kan, Emil. Man bli lika imponerad varje gång!

   Radera
 2. Hej Cornelia!
  Vilken härlig påskhelg ni haft:) och så mycket snö ni har kvar! Här är det full vår nu:))))
  Vilka smarriga baguetter Emil gjorde:) mums!! Jädrans så duktig han är:))

  Må så gott
  Kramizar Marie

  SvaraRadera

Skicka en kommentar