Långfredag

Vid 6-tiden ser det ut såhär i Mellansjö. Dagen vaknar.

Detta hände hemma hos Emil i förrgår. Den matintresserade killen fick plötsligt för sej att han skulle göra egen korv(!!!). Jag är djupt imponerad. Jag har aldrig i mitt liv gjort korv och har väl inga som helst planer på att göra det i framtiden heller. Men efter idag vete katten... för oj, vad goda de var!!!

Hasse grillar under strängt överinseende av korvmakaren själv. Alltså... han är femton år gammal och hur intresserad som helst av detta med mat och bak. WOW är ordet!

 På första parkett parkerar sej Johan och Vickan. För att vara först i korvkön, eller??

Korvbröden har han naturligtvis också bakat själv, den gode Emil. Och smaken... mmmm!!

Här kommer han farande på skotern, kocken/bagaren Emil.

En rejäl promenad följde på detta och sen släppte Vickan och Hasse loss i köket. Det är mat för hela slanten här i Mellansjö idag, minsann. Jag tror aldrig det har lagats så mycket "avancerad mat" i detta lilla kök någonsin.

 För vad sägs om hummersoppa med kräftstjärtar och timjan till förrätt, följt av oxfilé med smördegsinbakad potatis, rödlöksmarmelad, gräddkokt savoykål och portvinssås som varmrätt. Och därefter, lite senare på kvällen, en pavlova med vit choklad, jordgubbar, mango och passionsfrukt. Plus grädde, förstås.

Maten smakade utsökt! Jag avstod efterrätten, men de som åt den gillade den också (utom Johan som var lite allmänt negativ och tyckte att marängen smakade papper *S*).

Jag fick ta mej en extra promenad på kvällen, för att smälta maten och få mej en nypa frisk luft.





Kommentarer

  1. Jösses, vilka korvar! De se ju helt perfekta ut och att de dessutom var jättegoda... och "brödet hade han naturligtvis också bakat själv"!!!!!!!!
    Middagen var ju rena lyxen den också - vilken långfredagsmeny!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Korvarna var verkligen helt perfekta. Det luktade inte grillad korv när vi stod där runt grillen, det doftade MAT! Han är helt otrolig, den där Emil.

      Och middagen, ja det var lyx. Extra lyx att inte ens behöva skala en potatis, bara sätta sej vid dukat bord och njuuuuuuta. Fantastiskt!

      Radera
  2. Hej Cornelia!
    Den killen är ju hur duktig som helst:)) Bara sådär att komma på att göra egna korvar! Det har jag aldrig gjort och kommer nog inte göra det heller;) Och den andra lyxmaten såg inte heller dum ut:))

    Nu önskar jag dig och din familj en härlig Påsk:))
    Kramizar Marie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Han är ju det... otroligt duktig på mat och bak!

      Ha en skön och glad påsk, ni med!

      Radera

Skicka en kommentar