Dropp-fika och andra droppar

Idag är det dropp-fika på Alfreds dagis. Det heter väl egentligen "drop in-fika", men Alfred hävdar att det är just dropp-fika. Så det så. Farfar och jag är inbjudna. Mycket trevligt!

Efter fikat får vi se litegrann hur det ser ut på Alfreds avdelning. Han visar schematavlan och bygger lite med ett kul magnet"lego", fast inte lego utan byggelement som hålls samman av magneter. Intressant.

Det är ju torsdag och simskoledags.

När vi kommer till badhuset sticker Alfred näsan över disken där man betalar, ropar "Hallååå!" för att påkalla personalens uppmärksamhet. När det dyker upp någon, säger han artigt:
- Ursäkta, jag skulle vilja ha en sån där nyckel som man kan ha på armen.

Fast sedan ändrar han sej och vill ha den på benet istället, för det har han sett nån tjej som haft. Väldigt nöjd med att få ansvara för skåpnyckeln. Jag är aningen nervös att han ska få för sej att knäppa av sej den och släppa ner den på djupet någonstans, men han sköter sej perfekt. Puh.

 Bakåtplask från trampolinen.

Ett par undervattensbilder och sen ska puffarna av så vi kan ta lite roligare bilder på sim-Alfred under vattnet. Då lägger kamerabatteriet av, så av dessa planer blev det inget alls.

Pannkaka, simskola, dusch och sen hem. Trötta är vi allihop vid det laget.

...

Och idag är det ännu en Dag. Den Dag då min käraste vän Ida skulle fyllt 13 år. Jag hade önskat och trott att vi skulle ha den här dagen tillsammans men så blev det inte. Saknaden är fortfarande enorm.

Kommentarer

 1. Stor saknad som det är svårt att hitta ord till.
  Så fina bilder på den där verbala lille killen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kanske inte behövs så många ord.

   Och i andra fall är det Alfred som står för den saken, orden alltså *ler*

   Radera

Skicka en kommentar