Denna Dag

En Dag. En ganska så svår dag.

Börjar med att baka bröd. Bra att hålla sej sysselsatt när tankarna gärna drar iväg. Medan degen jäser tar jag mej en rask promenad i hemmaskogen.

Vi har sedan några uppdrag att göra, så vi drar iväg mot sta'n. När det mesta är klart ringer plötsligt telefonen och en person upplyser mej om att jag borde varit på ett möte för tio minuter sedan. Fast det visar sej sedan att jag faktiskt inte fått något meddelande om detta möte, så felet är inte mitt. Jag visste helt enkelt inte om det. Men bra ändå, att jag inte var hemma utan rätt nära dit jag skulle bege mej. Jag infinner mej, något försenad, men ändå.

Så ringer Olle. Alfred och han vill komma och hjälpa oss att byta hjul på släpvagnen och äta middag med oss. Trevligt!

Innan vi äter tar vi en tur i skogen, Alfred och jag. Han vill samla lite pinnar att elda i vår spis, säger han, och hittar en lång en, som han tycker passar bra. Han bär hem den, förstås.

Han är också mycket bestämd på att vi måste ta med ett av Idas koppel ut i skogen. Precis just idag. Han brukar oftast inte annars bry sej om att de hänger där på krokarna innanför dörren, men idag var det väldigt viktigt att ett koppel skulle tas med. Okej, då. Det var nog det. Viktigt.

Här kliver vi över (jag) respektive i (Alfred) sista diket innan vi är på hemmaplan igen. Som synes är det fortfarande viktigt att hålla i kopplet.

Den översta smörgåstårtan har jag gjort själv. Den är helt utan räkor och andra skaldjur och gjord som ett litet test, att serveras till just dem som inte gillar räkor. Men den är ju inte så stor, så vi fick köpa en till, lika liten, så det skulle räcka till våra gäster också.

Alfred vill ha en bit av den köpta tårtan, men tycker inte att den är så snygg så han dekorerar den med lite extra gurka. Och visst blev den såååå mycket snyggare?!!

Men god var den inte, tyckte Alfred. Eller rättare sagt: "Jag älskar inte smörgåstårta", sa han och fick några pannkakor från häromdagen istället. Blåbärssylt till sätter sina spår...

Nöjd blåbärskille.

En dusch var välbehövlig. 

 Alfred är en kille som gillar vatten! I alla former. Badhuset, diken, dusch eller badkar... hur som helst!

Kommentarer

 1. Den översta bilden... så tom... Sen fylls scenen med liv och villket liv sedan i form den där glädjebombaren. Märkligt med kopplet.

  Antar att det blir en del bakade någon vecka nu.

  Vilken rolig bild, den sista!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var fint att han kom, Alfred. Det händer alltid något bra när han är med.

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Jag tänkte också på gårdagen(ska vara hjärtan). Härliga smörgåstårtor mums kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var hjärtan där *ler*
   Fint att du har det bra, vi tänker på dej där du är och tycker att du är så duktig!
   Kram!

   Radera

Skicka en kommentar