Vad man kan göra med snö

Trodde fel när jag trodde att vi skulle ha med oss en snöslunga hit till Mellansjö. Icke, sa Nicke... jag menar Sture. Alltså är det handskottning som gäller. Det är kallt (-10) och snön är, tack och lov, mycket mer samarbetsvillig än sist jag var här och skottade. Då var det tungt, tungt men idag går det ganska bra.

 
Jag har kommit en bit på väg.

När jag skottat ganska precis en timme låter jag resten vara till imorgon. Det går att ställa in bilen på parkeringen och det räcker för idag.

Jag tar mej an Projekt Skidåkning. Alltså... jag kan inte åka skidor, det kan jag faktiskt inte. Men jag har lånat Hasses skidor, pjäxor och stavar och tänker ändå prova mej på den här sortens motion. Det finns ju de som påstår att det är roligt, så tänk om jag missar nåt kul genom att inte åka skidor?! Det vore ju synd.

Steg 1, snöra pjäxorna, klarar jag rätt bra. Tror jag. Sen kommer jag till Steg 2, är det höger och vänster på skidor???!! Jag får ta på mej glasögonen och kolla lite närmare. Hittar ingen märkning så jag kliver på och sätter fast pjäxorna i bindningarna. Det är inte helt enkelt, kan jag tala om. Man ska liksom sparka in och klämma fast.. men då åker ju skidan iväg?!

Nåja.. med lite envishet lyckas jag få på skidorna också. Steg 3 fixat. Duktiga mej.

Steg 4. Åka skidor.

Hmm... åka och åka... jag förflyttar mej framåt på vägen och har skidor under fötterna, men att kalla det "åka" är kanske att ta i lite i överkant.

Hur som haver. Så här långt tar jag mej denna första gång. Ganska imponerad själv. Det går naturligtvis fortare att gå, men ändå?! Bra jobbat, tycker jag.

Jag har bara åkt fram och tillbaka på vägen här utanför vårt hus i Mellansjö. Absolut helt platt, inga backar uppför och inga backar nerför. Bra, för det klarar jag naturligtvis inte av. Och jag känner att jag måste koncentrerar mej något alldeles väldigt. Tänker jag på nåt annat i två sekunder så är armar och ben helt osynkroniserade och jag vinglar betänkligt *S* Men jag ramlar inte! Och jag tänker göra om det, så helt avskräckt är jag inte.

Kommentarer

 1. Hahaha! Jodå, det tar sig! Mina hundar gillade inte att jag viftade så med stavarna (för att hålla balansen) så det var ett tsg sedan sist. Men du verkar klara det galant!
  Jisses, vad snö!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Säger bara det... att det är bra att det här inte är en film..!!!

   FÖR mycket snö, ja.

   Radera
 2. Svar
  1. Tja... själv är jag nöjd iallafall! *S*

   Radera
 3. Hej Cornelia!
  Jisses vad snö ni fått! Här vräker det ner nu! Så kul att du testade längdskidor. Jag åkte jätte mycket skidor när jag var yngre, både på längden och nerför:) Och när barnen var små åkte vi alltid upp till fjällen och åkte
  slalom:)) hoppas nu du kommer att åka mer när ni fått så mycket snö. Men ta det lugnt i början;)

  Må så gott
  Kramizar Marie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har bara åkt lite, litegrann när jag var rätt liten, inte så värst mycket snö i Skåne... Men det är kul att röra på sej, även om jag aldrig kommer att bli någon Skidåkare.

   Radera

Skicka en kommentar