Snart 15...

Emil skickar ett MMS till morfar. Motivet är den nya moppen som levererades idag. Den 22 december fyller han femton och får köra...

"Mamma hälsar att ni kan komma förbi och fika" skrev han, så vi svängde inom Bosvedjan för att ta en titt på Underverket (ja, moppen då) och få lite gott i magen.

Alfred i tomtekläder var på besök och sa:
- Emil! Hur tänder man lyset på din motorcykel??!

Och Emil var inte sen att kila ut och visa, förstås *ler*

Sen blev det köksdag på Tistelvägen. Lagade en del mat, fem middagar tillagades idag. Potatisgratäng med fläskytterfilé åt vi idag och när ugnen ändå var varm bakade jag årets saffransbröd också. Undrar vem som ska äta det, egentligen?? Men det kommer kanske nån som vi kan bjuda på fika och då är det ju bra att ha.

Resterande måltider är bra att ha några andra dagar, när tiden är knappare tilltagen än just idag.

Kommentarer

 1. 15 år... oj. Vilken lycka att ha moppen hemma redan och hålla på med - sen är det bar' å åk!

  Fina saffransbröd. Hur blir de så där fint glansiga? Mina blev inte de trots äggpensling.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Teoriprovet skriver Emil på förmiddagen på födelsedagen, sen lär han väl köra hela eftermiddagen! *S* Det är inte det bästa att fylla år i december... men nu har han snart väntat klart!

   Helt vanlig äggpensling är det på bullarna. Faktum är att jag tänkte på dej när jag gjorde det... att du säkert penslar dina med ägg från egna höns - DET är något, det! Men jag tror inte att det är nån skillnad på glansigheten i olika ägg?! Det kanske bara är bilden som ljuger, tagen med blixt som den är.

   Radera
  2. Köpeägg... hönapönorna vilar och det låter jag dem göra. Man kan öka på ljustimmarna, förstås, men... nä. Jahapp, bara uppvispat ägg. Tack.

   Visste inte att man måste avlägga prov!

   Radera
  3. Jo, det är ju en EU-moppe och då måste man ha förarbevis. Han har till och med varit iväg på körskola och övningskört litegrann några gånger. Det är ju jättebra, tycker jag!

   Radera
 2. Hej Cornelia!
  Men så fin moped Emil har fått. Så roligt att han får köra den snart:)) Den lille tomtenissen är ju för söt:) han tycker nog det är spännande hans också:))
  Så fin krans och lussekatter du gjort:) Du är duktig på att baka:))
  Jag har pratat med min läkare idag ang mitt onda knä. Fick en tid hos honom på Torsdag, han förstod att jag har jätteont. Så det blir nog förmodligen en rtg på det. Ja, just det, det är ju höften du har ont i och inte knät. Hos mig är det ju båda två;( Men som du säger, det är bara att gilla läget och försöka göra så det blir bättre;)
  Vi får kämpa på:))

  Ha en fin dag
  Kramizar Marie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nog har han längtat efter att äntligen få "fylla moppe", men nu är det nästan dags!

   Lycka till hos doktorn, hoppas att man hittar felet och kan göra något åt det!

   Radera

Skicka en kommentar