Pasta Carbonara? Ha!

Vi är i Mellansjö för att ta hand om hus och hem här. Hade tagit med ost, grädde, ägg, vitlök och tänkte göra Carbonara av lite överblivet bacon. Det var bara det att just baconet låg kvar hemma i kylskåpet... så av den planen blev det intet. Fick pillra fram några korvar ur frysen istället och faktum är att det var rätt bra att få dem uppätna innan de låg där och blev för gamla.

Man måste se positivt på saker och ting. Och baconet ligger kvar när vi kommer hem imorgon, så det är ingen fara med det.

Tog mej en promenad på eftermiddagen. Järnvägen ligger också kvar där den ligger. Inga tåg idag.


Men en buss! På "vår" lilla väg som bär bort mot Naggen. En bokbuss, minsann. Jag känner att jag borde låna böcker ur den, bara för att få den att bli kvar. För hur länge kan man tro att en bokbuss kommer att trafikera de här obygderna? Men hur som helst, jag sprang ändå inte efter den tillbaka hemåt, utan fortsatte på min promenad.

Har bestämt mej för att traska upp till masten. Det är en två kilometer lång uppförsbacke från "stora vägen" (och lika lång nerförsbacke när man rundat masten på toppen). Här ligger det, som synes, ett tunt lager snö, faktiskt. Temperaturen är kring nollan, så det känns inte så särskilt mycket som vinter, trots allt.

Målet. Bara att vända och ta samma väg hem igen.

 Masten är ordentligt förankrad med vajrar i betongfundament.

Jag har tagit med mej lite pyssel, som jag förberett hemma. Klistrar en stund. Trivsamt.

Kommentarer

 1. Hej Cornelia!
  Så härligt att vara i Mellansjö va:) Tur ni hade några korvar i frysen;) Härliga foton du tog på din promenad. Ser att ni har lika mycket snö som vi har här. Igår vräkte det ner snö och det verkar bli så idag också. Men det är ju inte så kallt så det smälter nog bort snart igen.
  Så läckra runda små etiketter du tagit med dig:) Kul att ha lite pyssel att göra:) Jag satt en bra stund igår kväll och gjorde julkort:)))

  Ha en fin dag där uppe och hälsa Sture
  Kramizar Marie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns lite reservproviant där, i Mellansjö, så vi behöver nog aldrig svälta. Men det var lite snopet när jag kom på att jag glömt baconet *S*

   Det är otroligt lite snö här och ännu mindre (läs: ingen alls) hemma vid kusten.

   Ha det fint!

   Radera
 2. Asch, det fick bli en Carbonara på Mellansjövis! Nyttig uppförsbacke… fast att gå neråt kan också kännas. Jag går för det mesta på väldigt horisontella stigar, jag. Var det inte lurig is under snön? Mina vägar här är glashala, trots att det varit lite över plus i flera dagar.
  Här kommer bokbussen också, i alla fall några km längre ner på vägen. Det är bra, tycker jag, för dem som inte kan komma iväg så lätt. Jag lånar över nätet, jag.
  Vilka söta juletiketter!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen is alls, bara strävt och fint att gå. Men du har rätt, det är inte helt lätt att gå neråt heller. Man använder andra muskler då.

   Radera

Skicka en kommentar