Juldagen... brrr! Vad kallt!

Klockan ringer 04:25... vi tänker åka iväg på julotta i Ramsjö. Galet, javisst. Vi är ju inte det minsta lilla religiösa, någon av oss, men ändå har vi bestämt oss för denna tossiga lilla utflykt. Termometern visar -20 grader vid denna okristliga (obs, vits! *S*) tidpunkt. Jag har förberett frukten till frukosten och tuggar i mej ett par mackor också. Det är alltid gott att äta frukost!

Dieselvärmare på bilen är en lyx av yppersta klass. Den ställdes in i går kväll och när vi kommer ut idag så står bilen där, avisad och varm. Så otroligt skönt!

Klockan 6 ska julottan börja i Ramsjö kyrka och vi är där i god tid. Kyrkan är vacker, helt byggd i trä. Vi har åkt förbi ett stort antal gånger men aldrig varit inne i den. 

Julottan är väl "sådär". Jag hade kanske höga förväntningar och de infriades inte på något sätt. Men vi var där iallafall. Alltid något.

Jag är inte så värst förtjust i tingel-tangel och julbelysningar hit och dit, men ska det vara så ska det vara som här... enbart vita ljus. Inga kulörta lyktor och inget som blinkar och har sej... Fint, faktiskt. Vi passerar på hemvägen.

Trots att det blir ännu kallare frampå dagen, med temperaturer på under -25, så vill jag ändå ut en liten stund. Nya spår. Den här gången på hemmaplan, på stigen ner mot sjön.

Sol! Snart orkar den ännu högre upp på himlen och då når strålarna ner på isen också.

Imponeras av Uppsala-ungdomarna, som är ute och skottar och bygger i denna kyla.

 Röken stiger ur skorstenen, här måste det eldas för värme i huset!

Det är verkligen vackert med blå himmel, vit snö och så solsken till det. även om det bara är trädtopparna som blir belysta.

Samtidigt på hemmaplan:

Vickan med familj har åkt hem till oss för att skotta lite, bland annat. Man tackar, man tackar!!!

Kommentarer

 1. Huvaligen, ska inte klaga på -20°, känner jag. Fast jo, minus 15 är också en aning kylslaget. Vackra bilder och mycket mer snö även "i stan" hos er än här - också något att vara glad över. Häftig rökbild!

  SvaraRadera
  Svar
  1. -20 är kallt. -25 ännu kallare, men är det vindstilla så funkar ju det också, om man måste ut.

   Rök ur skorstenen är hemtrevligt, då vet man att det är varmare inomhus än ute! *S*

   Radera
 2. Hej Cornelia!
  God fortsättning! Hu så kallt ni har det. Här var det -15 i morse. Förr så var vi på julotta också, men det var längesedan nu. Såååå vackra foton du tagit:) Gulligt av Vickan att skotta, då blir man verkligen glad:)) ni har fått mycket snö, här har det kommit ung 5 centimeter. Solen strålar så vackert här i dag:))
  Hoppas ni får en härlig dag:))

  Må så gott
  Kramizar Marie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skottningen var guld värd när vi kom hem idag, på annandagen!

   Radera
 3. På bilden ser spåren stora ut, är de det? Samtidigt är det en ganska rak spårlöpa, som hos räv - undrar vad är för något, jag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, inte jättestora och inte jättejättelånga steg heller. Räv låter troligt, såna har vi sett några stycken häromkring, ju.

   Radera
 4. Häftigt med den solbelysta röken. Ser dramatiskt ut!
  Trodde det skulle bli varmare, men nu är det lika kallt igen! Huga!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi kommer tillbaka imorgon och eldar mera!

   Radera

Skicka en kommentar