Julafton

Solen ville skina lite denna julafton. En promenad blir det såklart, för ut måste man. Frisk luft är nödvändigt, men det var inte riktigt lika skönt som det ser ut. Snåla vindar ven och halsduken jag tagit på mej var alldeles nödvändig. Glömde kameran, men mobilen var ju med som substitut.

Sedan igår, när jag placerade julklapparna just här, har Sture varit som ett litet barn och velat tjuvöppna(!) åtminstone EN enda liten klapp *S*

Att plocka en gran och ta in den för att ha att lägga julklapparna under kändes rätt onödigt i år *ler* Fast jag tycker det är onödigt med julgran överhuvudtaget, jag, så det är rätt skönt att bestämma alldeles själv... att alla granar får stå kvar i skogen i år!

I den här söta klapphögen fattas en handvävd, jättefin matta som min mamma gjort. Den fick stanna kvar hemma på Tistelvägen. Av Alfred har vi fått ett foto av honom själv och även det ligger kvar hemma "i stan" (vi bor dock inte särskilt mycket i stan alls, egentligen, men aningen mer civiliserat än Mellansjö är det). Det fattas också två klappar från Sture och mej till Sture och mej, men de behöver inte ligga där alls. Vi vet iallafall vad det är.

Emil och Johan har varit ute på julklappsjakt och köpt dessa fina saker till mej; glöggmuggar från Rörstrand (aldrig haft så fina i hela mitt liv!), en mystomte och exklusiva mått från Fiskars. Tusen tack!

Till morfar Sture hade grabbarna köpt en blå lur, som man kan koppla fast i mobiltelefonen. Hur fin och bra som helst!


Mamma har inte bara vävt matta, hon har stickat fina raggsockar också. Tror att det kanske kan vara garn som blivit över när hon gjorde min vackra kofta..? Tack, jag tog genast på mej dem!

Julmat har vi proppat i oss. Mätta blev vi, trots att vi minimaliserat julbordet efter bästa förmåga. Inte "hundra" sorters olika mat, utan bara precis det vi gillar bäst. Man kan ju ändå bara äta tills man blir mätt (och så kanske lite till...).

Nu, på kvällen, smällde det till och blev kallt. -16 grader är det ute. Brrrr.

Kommentarer

 1. Hej Cornelia!
  God fortsättning på julen:) Ser att ni hade en fin julafton i går:) Jag och Birger var själva oxå hemma och myste, såååå skönt:) Den store grabben var hos sin sambos släkt och den lille grabben var hos sin tjejs familj.
  Så idag, Juldagen ska vi samlas alla här hemma hos oss och fira Julafton;)) med skinka, dopp och tillbehör:))
  Min mor och far kommer såklart oxå:))

  Nu önskar jag dig och Sture en fin fortsatt julhelg:)) Kallt har ni hos er oxå;)

  Må så gott
  Kramizar Marie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter som om ni ska ha det trevligt värre!

   Dopp i grytan tycker jag är läbbigt, men gillar man det är det ju ett måste, det också!

   Ha det gott!

   Radera
 2. God fortsättning! Haha, paketen ser lite övergivna ut i hörnet utan en beskyddande gran över sig! (Jag har inte heller gran).
  Härligt värmande klappar, både glöggmuggar och finfina sockor, minsann.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Världens minsta julklappshög, som vi skrattade gott åt. Men det är varken antal eller storlek som spelar roll, huvudsaken är att man tycker om varandra!!

   Radera

Skicka en kommentar