Vilken syn!

Idag fick jag se nåt som jag aldrig sett i Mellansjö tidigare. Det var dock inte den här isiga vyn över sjön. Sånt har både jag och ni sett förut.

Isen ligger och jag skulle tro att det går fint att åka skridskor här, men jag avstår. Jag är lite rädd för isar.

Frostigt är det, men inte en endaste liten gnutta snö. Skönt.

När jag lyfter blicken, och kameran, ser det ut såhär. Det är 7-8 minusgrader här i Mellansjö och det ryker hemtrevligt ur vår skorsten.

 Jag fortsätter min promenad ut på udden.

 Det är vackert med allt det kalla...

... det är det. Vasstråna ser ut som nån sorts konstverk.

När jag kommer tillbaka genom skogen från Hedsjöhållet hör jag plötsligt något som plingar. Fattar inte riktigt vad det är, men så skymtar jag något mellan träden.... HÄSTAR?! På vägen??? Jag skyndar på stegen för att se efter och jodå! Tre fina ekipage rullar fram. Jag börjar springa, för det här vill jag bara inte missa. Jag till och med ropar efter dem, men nääää... de hör mej inte. Så det slutar med att jag får langa fram kameran och zooma som en galning för att få åtminstone en bild på dem. Och det är ju då detta som jag tycker är "dagens syn"!

Det är forbonderna från Hälsingland på väg till Jamtli i Östersund. Du hittar mer info här: forbonderna.n.nu. Och där kan man läsa att de var så gott som framme när jag såg dem, de skulle bara till jaktstugan i Mellansjö. Sture vill åka dit och kika på hästarna, han också. Kanske gör vi det.

Kommentarer

 1. Sååå vackert! Jag hade velat vara med dig där och då. Det hade gjort gott det! här är det bara grått och halt inget ljus över oss!
  Ha en fin advent!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du känt att jag har tänkt så mycket på dej idag? Jag gör det, vet du, fast extra mycket just idag. Inte för att det var så fint ute och du kunde varit här, utan för att jag undrar hur du har det.. hoppas att en strimma ljus har letat sej hem till dej!

   Tänd ett ljus och låt det brinna!
   Kram!

   Radera
 2. Ja, åh, vilken syn! Det var alla bilderna innan också, så jag undrade vad du menade, egentligen. Men så kom då slutbilden och åh, igen! Kul att det var just i Mellansjö som de skulle stoppa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tänka sej.. och idag, söndag, skulle de vidare till Östavall och bo på Bosses lilla matstuga (som ju Alfred kallar den för), men vi såg inga hästar alls när vi åkte hem och passerade där. Men det var hästbajs längs vägen, så de hade gått där iallafall!

   Radera
 3. Hej Cornelia!
  Åhhh! så vackra bilder du tog med kameran:) Ser ut som ett sagoland:) Is är väldigt vackert bara man inte behöver halka runt på den;)
  Häst bilden tokgillade jag, älskar ju hästar:)))) Så kul att de skulle stanna just i Mellansjö:))))

  Ha nu en skön första advent
  Kramizar Marie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Is och frost är vackert och så förskräckligt kallt var det inte heller.

   Jag gillar också hästar, så det var verkligen en höjdare att få se dem sådär... och höra bjällrorna. Synd att de inte hörde hur jag ropade efter dem så kunde jag fått en bättre bild, kanske.

   Hoppas att din första advent varit precis sån som du ville ha den!

   Radera
 4. Så himla hemtrevligt med hästar och ljudet av hovar. Förstår att du passade på att njuta en stund.

  Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jättefina var de, hästarna. Och bjällerkransar som pinglade så vackert också (men blir inte hästarna trötta i öronen av ljudet???).

   Radera

Skicka en kommentar