Sidsjön runt

Mata fåglar är kul. Jag har sparat en del bröd, som blivit lite torrt, haft det i frysen ett bra tag men nu bestämmer jag med Alfreds föräldrar att jag ska få låna honom och gå runt Sidsjön idag.

Att vädret skulle bli så strålande som det blev hade jag förstås ingen aning om i förväg... men oj, så vackert höstväder vi hade idag!

Titta, en prat-sten! utropar Alfred. Vad en pratsten är för något egentligen, det vet inte jag, men vi busar lite med den här. Jag "buktalar" som sten och Alfred tycker att det är såååå kul *S*


Vi har löst startkort hos Friluftsfrämjandet och svarar på frågor längs vägen, men här har vi kommit fram till "Ankeborg", där alla de hungriga fåglarna finns. Här håller man vattnet öppet vintertid också, så att fåglarna ska ha det bra.

Alfred smular ner lite bröd till änderna nedanför bryggan.

Och kollar in livbojen litegrann.

Johan kommer ikapp oss på sin cykel, som har nya trampor för dagen. Det är såna där pedaler som man klickar fast skorna på. Lite svårt och farligt är det allt och Johan ramlar väl några gånger. Vid ett av dessa tillfällen ropar Alfred:
- Johan, Johan! Ursäkta, Johan! Det är bara en olyckshändelse!


Var får han alla ord ifrån, den ungen?! 3½ år och med ett ordförråd som man häpnar över.

 Japp, så är det.

 Vi fikar på bryggan...

... där Emil provar sej på att fiska litegrann.

Ostmackor på hembakt bröd med varm choklad är GOTT! Fast Johan är inte så förtjust i choklad, så han får saft i en sirapsflaska istället.

Sen åker vi hem och kollar in marsvinen hos grabbarna Nordin. De ser ut att må bra, marsvinen. Ja, grabbarna också *S*

 Emil pratar lite med Sebbe.

Kommentarer

 1. Det skulle man ha hört, dig som pratsten! Vilket fantastiskt väder och klart sjövatten under änderna. Jag gick också förbi några ankdammar, fast små och det vattnet var lerigt, det. Fast en och annan "Alfred" matade där också.

  Läskiga pedaler måste jag tycka, skulle aldrig våga - det räckte med stigbyglar på tiden det begav sig...

  SvaraRadera
  Svar
  1. *fniss* Ja du, jag har ju lite barnslig fantasi, jag också... så jag var båda parterna i samtalet med stenen. Mycket underhållande, enligt Alfred.

   Jag vill inte heller ha såna där cykelpedaler, men så är jag inte tävlingscyklist heller.

   Radera
 2. Glömde, marsvinen är så fina - jag gillar ju grisar jag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar dem också. Har du några roliga tips på marsvinsaktiviteter?

   Radera
  2. Marsvinsexperten Hillevi ;)20 oktober 2014 06:32

   Spara ett par kassar löv - ett berg av sånt att krypa runt i älskar de. Även torra. Sälggrenar varje dag - alltid toppen. Småhackad morot t ex utströdd att leta rätt på, likaså att lägga i aktiveringsboll för katt - de brukar gilla att buffa runt den - avloppsrör i krök att krypa igenom, rör av wellpapp, kartong mm, hyllor med ej för branta uppgångar. Mycket hö varje dag (fast det vet ni/de ju) men många känner inte till att det är höet som slipar tänderna bäst - mer än bark!) och att äta är den bästa aktiveringen :D. Det går att klickerträna marsvin! Nu kommer jag inte på mer just nu.

   Radera
  3. Tack för tipsen, marsvinsexperten! Löv har jag ju gott om iallafall... *S*

   Radera
 3. Hej Cornelia!
  Vilket underbart väder ni hade på er utflykt. Kan tänka mig hur rolig Alfred tyckte du var som "buktalare"*S*
  Ja, tänk vad många ggr vi var ute med våra grabbar när de var små och matade fåglarna. Alltid lika roligt:))
  Härligt ordförråd han har den lille Alfred;))
  Nä, det skulle jag aldrig våga göra - att cykla med sådana trampor. Mmmmmm så gott med varm choklad och mackor när man är ute:)) Fotona på det spegelblanka vattnet är verkligen jättefina:))

  Så söta marsvin barnen har:)) Är det virvelmarsvin de har? Jag hade både marsvin, kaniner och katter när jag var liten:) När Kim var liten så hade han en hamster och ett marsvin, de var såååå goa:)) Nu har han och Paulina 3 katter, en hund och två hästar!! Alltså mycket jobb!;))

  Ha nu en skön kväll och hälsa Sture
  Kramizar Marie

  SvaraRadera

Skicka en kommentar